Kategória: Tetõ
Utolsó módosítás: 2015-11-12
Hozzászólások: 0db

Izgalmas tetőtéri beépítések

A Roto tetőablakok csoportos beépítése több fényt és nagyobb kitekintési lehetőséget nyújt számunkra, így nincs az a komplikált tetőtér beépítés – legyen szó akár családi házról vagy társasházról - amelyet ne lehetne e megoldással izgalmassá tenni. Optikailag nagyobb tér, több fény, és megannyi megvalósítási lehetőség az építészek számára. Ezt kínálja a Roto tetőtéri ablakok csoportos beépítése.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Nézzünk két különböző megoldást a Roto tetőtéri ablakok beépítésének lehetőségeire, egy svájci családi ház, illetve egy Linzben található társasház tetőtereinek példáján keresztül.

Így lehet optikailag nagyobb családi házunk tetőtere

A Roto tetőtéri ablakok csoportos technikával történő beépítése igazán különleges megjelenést biztosítanak a Svájcban található családi háznak, amellyel akár mi is élhetünk. Minden ablak ún. MDA hőszigetelt vízzáró csatlakozással épült be a tetőterébe, így amellett, hogy ennek segítségével esztétikus az épület, kifejezetten energia-hatékonnyá is teszi a családnak épült házat. A Roto ablakok hőszigetelő értékei a kiemelten jó hőszigetelő csatlakozásnak köszönhetően az 1,1 W/m2K értékkel rendelkeznek, de akár a passzívház minőségű 1,0 vagy az az alatti értéket is elérhetik.  Mondhatjuk, hogy mindez a 3 az 1-ben védelmet nyújtja, hiszen megszünteti a hőhídat, ellenáll szélnek és esőnek egyaránt.  Az ablakok gyárilag előszereltek, vagyis a szerelővasak, a Hőszigetelő Csomag, a belső párazáró csatlakozás és a borítólemezek is a gyárban kerülnek a termékre a beépítési hibák minimalizálása érdekében, így a családi házba épp olyan könnyen beépíthetőek a Roto tetőtéri ablakok, mint a társasházba.

Luxuslakások a társasházban

2013 és 2015 között újították fel a társasház tetőterét, amely Linz nyugodt belvárosában, zöldövezetben helyezkedik el. 10 luxus életminőséget biztosító, tágas teraszokkal rendelkező lakást alakítottak itt ki, ezek későbbi eladásával pedig a társasház egésze megújulhatott. Számos műszaki megoldás mellett komoly hozzáadott értéket képviseltek a benapozást és a látványt is lehetővé tevő tetősík ablakok az emelt szintű életminőség biztosítására. Az összesen 915 méter hosszú tetősíkba 3 különböző típusú Roto tetőtéri ablakfajtát építettek be. A beruházó hosszú élettartamot és esztétikus megjelenést biztosít tetőterének, így igényeit mind a három féle ablak kielégítette. A beépítés különlegességét az ún. térdfal ablakok adják, amelyek alkalmazása egyre gyakoribb és kedveltebb a családi ház építők és felújítók körében. A térdfal ablakok alkalmazásával megnövekszik a beáradó fény mennyisége és jelentős mértékben javul a kilátás is. Ez a különleges látványt biztosító tetőablak nyolc különböző méretben érhető el, kétféle magasságban és négyféle szélességben. Az alsó sor tetősík ablakai alá, annak kiegészítéseként beépített térdfal ablakokat a Roto az egyedi igények megvalósítására hozta létre, amelyek tökéletesen kombinálhatóak a tetőtéri ablakokkal. Az ablakok speciális burkolókerettel rendelkeznek a hatékony vízelvezetés érdekében, a beépített ereszcsatornának köszönhetően pedig a víz nem folyik a térdfal ablakra. 

Nyugati minőség Magyarországon

A jég okozta külső üvegtörésre, a vasalat és műanyag ablakprofil törésére a Roto bármelyik modelljére nyugodtan vállalhatja a 15 év garanciát. Emellett pedig komoly előny, hogy már standard kivitelek esetén is garantált az U=1,3 W/m2K érték, amely a magas fokú energiahatékonyság kulcsa. 

A magyar vevő nyugati szomszédjaival azonos magas minőséget kap, hiszen a Roto egész Európában megegyező termékeket kínál. A vállalat meghatározó termékcsaládjai az alaptól a prémium kategóriáig, az egyszerűbbtől a komplikáltabb rendszerekig minden elképzelésre megoldást kínálnak és minden pénztárcához igazodnak.

www.roto-frank.com

+36 (30) 616 5372


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából