Kategória: Lakberendezés
Utolsó módosítás: 2014-08-27
Hozzászólások: 0db

Játékosság körülöttünk

Általában félünk attól, hogy többféle mintát használjunk együtt, pedig ha ügyesen kombináljuk őket, igazán játékos környezetet varázsolhatunk magunk köré. Lehet romantikus, lehet vidám, vagy éppen vagány is az összhatás. Mi is sokfélék vagyunk, egy kis bátorság pedig közérzetünkre is jó hatással lehet.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Ha a színválasztás árulkodik rólunk, akkor talán az még jobban, hogy mintákból milyet és mennyit vállalunk be otthonunk helyiségeiben. Ahogyan ruházatunk megválasztásakor sem vagyunk egyformán merészek a mintákat illetően, lakásunkat sem egyformán díszítjük. A falak, kanapék, párnák, függönyök szín- és mintavilága otthonunk öltözetét jelentik.

Régen a textíliákra került minták aprólékosan, gondosan kivitelezett kézimunkák voltak. Ma már gépek festik, hímezik, szövik meg a textíliákat, sima társaiknál mégis „értékesebbnek” érezzük őket.

A minta témája, mérete, színe, stílusa végtelen lehetőséget kínál fel, biztosan mindenkinek van „kedvence”, amit lakókörnyezetében is szívesen használ.

Az egyszínű felületeket feldobják a mintás kiegészítők, felélénkíthetik a háttérszíneket, és együtt lesznek igazán harmonikusak. Egy mintás falfelület kiválóan alkalmas arra, hogy egy szép formájú, de egyszínű bútort kiemeljen, érdekesebbé tegyen. Előtérként, és háttérként is használhatjuk, hatásuk ennek függvényében változhat.

Különböző mintákat is nyugodtan választhatunk egymás mellé, ha színeik, stílusuk, hangulatuk összeillő. Van, aki szereti az élénkebb, harsányabb, bohémabb kompozíciót, míg mások csak finoman bánnak a különböző mintás felületekkel. A minták mindenképpen mozgalmasabbá teszik környezetünket, ezt érdemes kihasználni.

Hagyjuk, hogy egy bátrabb összeállítás kicsit bennünket is „megmozgasson”! Mielőtt környezetünk tárgyait, színeit, formáit, hangulatát megválasztjuk, gondoljuk át, hogy mi az, ami jó hatással van ránk, mi az, ami inspirál bennünket. Figyeljünk az első benyomásra, ne hagyjuk, hogy a „józanész érvei” (Ez biztosan túl sok lesz!) lebeszéljenek arról, amitől feldobva éreztük magunkat! Talán épp egy kis kockás, csíkos, virágos, vagy éppen pöttyös hangulat hiányzik otthonunkból! Vagy mindegyik…

Laky j. Eszter

Forrás: Tutiszoba 


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából