Kategória: Gazdasági hírek
Utolsó módosítás: 2008-02-07
Hozzászólások: 0db

Jelentõs drágulás várható az ingatlanpiacon!

Több gazdasági elemzõ is megerõsítette a hírt, miszerint a közeljövõben nagymértékû, mintegy 7-10 százalékos áremelkedés várható a magyar ingatlanpiacon. De nem csak az új lakások ára, hanem a hitelre vásárolt ingatlanok törlesztõrészlete is emelkedni fog. A megkérdezettek közül a többséget az alábbi kérdések izgatják: Minek tudható be a változás, mekkora lesz a mértéke, és meddig fog tartani?

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Az ügyben nyilatkozó gazdasági elemzõk egyértelmûen az Amerikai Egyesült Államok gazdasági mélypontjának hatásaként számolnak be az elõttünk álló változásokról. A hazai építõipar idén soha nem látott hanyatlásnak indult, csak Budapesten mintegy 2.000 felépült ingatlan áll üresen, vevõre várva. A vásárlói kedv ilyen mértékû gyengülése a vártakkal ellentétben nem hatott pozitívan a lakásárakra. Az ok elsõsorban az építõanyagok árának nagymértékû emelkedésében keresendõ, valamint a szállítási-, munkagép bérlési- és ingatlan õrzési díjak is növekedtek, amelyeket leginkább az üzemanyag árak befolyásolnak.

Sajnos azok sem dõlhetnek hátra nyugodtan, akik már rendelkeznek lakással. Ugyanis a hitelre vásárolt lakóingatlanok törlesztõrészlete is ki van téve a gazdaság „szeszélyeinek”. Ezek nagyobb mértékû emelkedése jövõ év második felére várható. Míg az ingatlanok árainál 7-10 százalékos növekedés várható, addig a törlesztõrészletekrõl egyelõre nem mertek nyilatkozni az elemzõk.

Bár még sok a fehér folt az elkövetkezõ változásokkal kapcsolatban, egy dolgot illetõen megegyeznek a banki szféra munkatársai: Ha hitelre szeretne ingatlant vásárolni, most különösen fontos, hogy alaposan – több évre elõre – megvizsgálja saját fizetõképességét, és feltétlenül „hagyjon tartalékot” a családi kasszában!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából