Kategória: Lakberendezés
Utolsó módosítás: 2014-03-18
Hozzászólások: 0db

Kedvenc bútorunk, az asztal

Otthonunkban sok-sok asztal segíti hétköznapi teendőinket, szinte minden helyiségben megtalálható ez a bútordarab. Rakodóasztal, étkezőasztal, íróasztal, dohányzóasztal, fésülködőasztal áll rendelkezésünkre, mindegyik a mi otthoni kényelmünket szolgálja. Vegyenek körül bennünket praktikus és esztétikus asztalok!

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Egy-egy ügyesen megválasztott asztallal az egész szoba hangulatát feldobhatjuk, érdemes ezt a lehetőséget kihasználni. Egy „semleges” asztal engedi, hogy a körülötte lévő bútordarabok érvényesüljenek, de ha van egy formásabb, szebb, ötletesebb darab a birtokunkban, akkor hagyjuk, hadd mutassa meg magát! 

A sorozatgyártással az egyszerűbb szerkezetű bútorok terjedtek el, de ha sikerül valahol hozzájutnunk egy-egy díszesebb asztalkához, akkor keressünk méltó helyet neki! Egy könnyed, finom, íves lábakon álló antik íróasztal önmagában is felöltöztet egy dolgozósarkot. Ha nagyszüleink házából megöröklünk egy fiókos diófa asztalt, akkor abból a hangulatból, ami a régi parasztházakat jellemzi, mi is kaphatunk. Egy kis felújítás után konyhánkban, étkezőnkben még sokáig megmutathatja szépségét.

A klasszikus, négylábú fa asztalok mellett már szinte bármilyen anyagból (fém, műanyag, üveg), bármilyen formájú (szögletes, ovális, kerek, amorf) asztalt megálmodhatunk magunknak. Tényleg csak a képzelet szabhat határt. Feltételezések szerint az ősember laposabb kövekre, vagy egy megfelelő alakú kidőlt fatörzsre pakolhatott, később kezdte csak a darabokat összeilleszteni és „szerelni”. Ha bátrak vagyunk és kreatívak, mi is ráakadhatunk a tökéletes asztalra – talán ott, ahol eddig nem is jutott eszünkbe keresni.

 Több, padlásra vagy kamrába száműzött tárgyunkból készíthetünk asztalt, ha van kedvünk otthon egy picit barkácsolgatni. Ládák, rekeszek, raklapok, ajtók, bőröndök, tálcák, hordók alakulhatnak át asztallá. Általában szeretjük a különleges tárgyakat magunk körül, egy kis kreativitással pedig a legegyszerűbb dolgokból készíthetünk különlegeset. Lehet, hogy csak egy kis pác, festék, néhány kerék és csavar hiányzik, és készen van a saját asztalunk. Meglátják, sokan fogják irigyelni!

Az asztalt több mint kétezer éve használja az ember, nélkülözhetetlen bútordarabunk. Milliónyi változata van, biztosan találunk olyat, ami pont hozzánk és otthonunkhoz illő. Járjunk nyitott szemmel!

Laky J. Eszter

Képek forrása: 1, 2


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából