Kategória: Kémény
Utolsó módosítás: 2008-11-07
Hozzászólások: 0db

Kéménytanácsadó házépítõknek

A közmondás úgy tartja, az elsõ házat az ellenségének építi az ember, a másodikat a barátjának és csak a harmadikat saját magának. Valószínûleg több az olyan "büszke" háztulajdonos, aki késõbb nagyon megbánta, hogy nem volt elég megfontolt a tervezéskor, mint az, aki a kezdetektõl fogva figyelembe vette a körülmények esetleges változásait.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Otthon és kényelem

Az elõrelátó házépítõ végiggondolja a következõket:

1. Hogyan nyújthatom a legnagyobb biztonságot családomnak a fûtés kialakításával évtizedekre szólóan?

2. Hogyan tehetem függetlenné a házunk fûtését az energiaválságoktól és az árváltozásoktól?

3. Hogyan tervezhetem meg úgy az otthonunk melegét, hogy a családom hosszú idõn át jól érezze magát benne?

 

 

A saját ház építése életünk egyik legfontosabb döntése. Ezért minden részletet alaposan meg kell gondolni, hiszen életünk színterérõl, az otthonunkról van szó.

Természetesen Ön tudja a legjobban, mit akar, mire van szüksége, és anyagilag mit engedhet meg magának. Az okos építkezõ azonban idejében begyûjti a hasznos információkat, ötleteket a tapasztalt szakemberektõl és a szakirodalomból, mert a tervezés dönti el a minõséget és a költségeket. Az utólagos átalakítások legtöbbször rossz kényszermegoldások, és sok kiadással járnak.

 

Tanuljunk mások hibáiból!

A közmondás úgy tartja, az elsõ házat az ellenségének építi az ember, a másodikat a barátjának és csak a harmadikat saját magának. Valószínûleg több az olyan "büszke" háztulajdonos, aki késõbb nagyon megbánta, hogy nem volt elég megfontolt a tervezéskor, mint az, aki a kezdetektõl fogva figyelembe vette a körülmények esetleges változásait.

 

Biztonság

 

Az elõrelátó házépítõ végiggondolja a következõket:

 

1. Hogyan szavatolhatom az otthonunk biztonságos hõellátását?

2. Milyen fûtési rendszert és fûtõanyagokat használunk ma és milyeneket néhány év múlva?

3. Hogyan kell megtervezni a rugalmasan átalakítható fûtési rendszert?

 

 

A melegvíz- és a fûtésszolgáltatás tervezésénél két dolgot érdemes szem elõtt tartani: a ház lakóinak egészségét és a több nemzedékre kiterjedõ biztonságot.

Túlzásnak tûnik mindez? Lehet, de mi történik akkor, ha hosszabb idõre leáll az áramszolgáltatás - így az Ön kazánja is?

 

Ahogyan az utóbbi idõben megsokasodtak az olyan rendkívül szeszélyes, szélsõséges idõjárási jelenségek, mint a heves zivatarok, a jégesõk vagy a hóviharok, úgy napokig fagyoskodhatnak a családok a saját házukban.

 

Ugyanez a helyzet a vezetékes energiaellátás (távfûtés, gáz) mûszaki hibái esetében is.

A megfelelõ számú kémény szavatolja azt, hogy a vezetékes hálózatról Ön bármikor átválthasson a saját, független energiaellátási módozatára.

 

Hiszen a ház lakóinak egészségérõl van szó.

 

Itt lép be a minõség. A füstgázok csak akkor nem áramolhatnak vissza a lakótérbe, ha biztonságosan a háztetõ fölé vezetik. A Schiedel-kémény jó huzata szavatolja, hogy ilyesmire még a legmostohább idõjárási körülmények között se kerülhessen sor.

A falazott kémények már rég nem felelnek meg a modern fûtéstechnika követelményeinek. A repedések, az átnedvesedés és a tûz súlyos veszélyt jelent a házra és lakóira nézve. Az évente bekövetkezõ sok füstgázmérgezés önmagáért beszél.

Még mindig túlzásnak hatnak az elmondottak?

 

Egy Schiedel-kémény beépítése a ház összköltségének átlagosan 1-2 %-ára tehetõ. Ez igazán nem drága, ha a családja hosszú távú biztonságára törekszik.

 

Függetlenség

 

Az elõrelátó házépítõ végiggondolja a következõket:

 

1. Milyen jövõbeli változásokra kell elõkészíteni a házunkat?

2. Hogyan teremthetem meg a magunk függetlenségét?

3. Miként növelhetem a házunk értékét?

 

 

Természetesen Ön a legkedvezõbb fûtési mód mellett dönt - legyen az gáz, olaj, szilárd tüzelõanyag (fa, brikett, szén), villany vagy távhõ. De arra is gondoljon, hogy a fûtési energia megcsappanhat, korlátozhatják, vagy rendkívül megdrágulhat. Ezért már a ház építésekor olyan megoldást keressen, hogy házának fûtését és melegvíz-ellátását a megváltozott körülmények között is biztosítani tudja, mert ez késõbb megkönnyíti a ház esetleges eladását is. S ez igen elõrelátó megoldás.

 

Egy kéménykürtõvel több

Mindehhez Önnek csupán egy második kéménykürtõre van szüksége, és már függetlenedett is a vezetékes energiafajtáktól! Válsághelyzetekben akár önellátó is lehet. Így energiát is megtakaríthat, ha õsszel és tavasszal cserépkályhával vagy kandallóval fût. Az évek múlásával az Ön életkörülményei is változnak. Meglehet, néhány év múlva gyermekei számára akarja majd beépíttetni a tetõteret. Esetleg cserépkályhát, kandallót vagy konyhai tûzhelyet kíván felállíttatni. Ezért inkább elõre terveztessen be harmadik kéménykürtõt is - így a ház így a jövõben is ki tudja elégíteni az Ön igényeit.

 

Már most is tudja, mivel fog fûteni tíz év múlva?

A Schiedel univerzális kéményei generációknak nyújtanak biztonságot, kényelmet és függetlenséget.

Meghittség

 

Az elõrelátó házépítõ végiggondolja a következõket:

 

1. Milyen építészeti megoldásokkal teremthetek kényelmet és meghittséget?

2. Vajon késõbb is beépíthetek még cserépkályhát, nyitott vagy zárt kandallót?

3. Hány kéménykürtõt terveztessek?

 

 

Kedvesünk vagy barátaink társaságában, vagy csak úgy magunkban egy pohár jó borral a kezünkben üldögélni a kandallóban ropogó tûz mellett - maga a kényelem és jó hangulat netovábbja. A nyílt tûzzel való közvetlen érintkezés igazi meghittséget és melegséget teremt. Ehhez csupán egyetlen további kéménykürtõre van szüksége.

Örülne egy hagyományos cserépkályhának, amelynek meleg falához vetheti a hátát? A második kéménykürtõvel ez is megoldható. Sõt, minden másféle fûtõberendezést is tud üzemeltetni vele. Vendégei biztosan megirigylik ezt az otthonosan meleg környezetet. Jó néhány kívánság várhat - a kémény viszont nem

Szaunát, cserépkályhát vagy nyitott kandallót szeretne - de most még nincs rá pénze? Szaunát késõbb is be tud építtetni - de harmadik kéménykürtõt nem. S amíg összegyûlik a szaunához szükséges pénz, a kandalló pattogó tüze elõtt ülve kellemesen telik az idõ. Ugye, ez nem is olyan rossz ötlet!

 

Olyan kényelem ez, amelyrõl elismeréssel nyilatkoznak majd vendégei is. A Schiedel univerzális kéményeivel most és a jövõben is irigylésre méltó otthont teremthet.

 

 

3+1 elõnyös megoldás

 

Az elõrelátó házépítõ végiggondolja a következõket:

 

1. Mit kell tudnia a mai és a jövõbeni kéménynek?

2. Megteremtettem-e annak a lehetõségét, hogy a jó közérzetet biztosító cserépkályhát vagy kandallót tudjak építeni az otthonunkba?

3. Vajon elég kéménykürtõt terveztem ahhoz, hogy késõbb bõvíthetõ legyen a házunk?

4. És elfér-e a vajon az összes vezeték a pincétõl a padlásig ebben a kürtõrendszerben?

 

 

Az otthon minõsége kincs. A mai rohanó, zaklatott világban lakóházunk a meghittség oázisa. Egy ház építésekor egyre fontosabb szerepet kap a biztonság, a kényelem és a jó közérzet, de a tekintély és elismerés iránti vágy is.

A Schiedel cég 3+1 elõnyös megoldása a korszerû technika és a legmagasabb fokú hasznosság jól átgondolt kombinációja. Pontosan az, amire a ma épülõ háznak a jövõben is szüksége van.

  • A fõ fûtõberendezés kéménye. A központi fûtés füst- és szennygázainak elvezetésével függetleníti az Ön háztartását, mert az univerzális kémény segítségével Ön bármikor áttérhet a leggazdaságosabb fûtõanyagra és meg tud felelni a fûtéstechnika jövõbeli követelményeinek is.
  • A lakószoba kéménye: Megteremti a kandalló, kályha vagy kemence utólagos beépítésének lehetõségét, így elõre szavatolja a kényelem és a meghittség érzetét. Mindegy, hogy Ön azonnal, vagy csak évek múlva dönt a beépítésrõl.
  • A biztonsági kémény: Választ ad az Ön életkörülményeinek változására. Képzelje el, hogy újabb lakóterülettel kívánja bõvíteni a házát. A biztonsági kémény lehetõséget ad egy újabb fûtõberendezés csatlakoztatására.
  • A többfunkciós kürtõ: Számtalan felhasználási lehetõséget kínál intelligens módon. Mindenféle vezeték elfér benne: a szellõztetés, a tetõn elhelyezett napkollektor csatlakozója, a mûholdas antenna kábele vagy a ház számítógépes vezetékei.

A Schiedel kéményrendszerek a fent leírt elõnyöket egyesítik magukban. Egyszerûen, biztonságosan, gyorsan és garanciával. Beszéljen az építészével a Schiedel 3+1 elõnyös megoldásáról! Mert a gondos tervezéssel jelentõs költségeket takarít meg.

 

 

Schiedel Kéménygyár Kft.

8200 Veszprém, Kistó u. 12.

 

Telefon:           88/576-700

Fax:                 88/576-704

www.schiedel.hu

Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából