Kategória: Nyílászáró
Utolsó módosítás: 2008-11-03
Hozzászólások: 0db

Kényelem a köbön – távirányítású nyílászárók

Célunk a maximális kényelem biztosítása és az intelligens házkoncepció megvalósítása az elektromos ablakmûködtetés forradalmasításával. Ennek mérföldköve az INTEGRAŸ típusú tetõtéri ablak, melynek egyik legfõbb erénye a beépítés egyszerûsége és a sokrétû mûködtetési lehetõség.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

VELUX INTEGRA® - az intelligens ablak

Az ablak beépítése után az elektromos egységeket egyszerûen hálózatra kell csatlakoztatni, és a nyílászáró azonnal mûködésbe hozható. Maga a beépítés módja is alig tér el a kézi mûködtetésû ablakokétól, mely új épületek esetén és felújításokkor is jól kihasználható.

Mi mindenre képes?

Az INTEGRA® tetõtéri ablakok maximális kényelmet nyújtanak Önnek. Egyetlen távirányítóval kézben tarthatja az összes tetõtéri ablak, külsõ és belsõ árnyékoló mûködtetését. Nem kell többé körbejárnia a lakást ahhoz, hogy meggyõzõdjön, vajon minden ablakot becsukott-e, mert errõl egyszerûen meggyõzõdhet a távirányító kijelzõjérõl.

Programozható szellõztetés

Mostantól bárhol, bármikor felfrissítheti a lakás levegõjét. A távirányítón beállíthatja az ablakok nyitási szögét, sõt késleltetheti bármely ablak záródását, mely igen praktikus fürdõszobában vagy konyhában. Tetõtéri ablakait akkor is könnyen mûködtetheti, ha kézzel nem elérhetõk.

 

Esõérzékelõ

Az INTEGRA akkor is vigyáz otthonára, ha Ön éppen távol van. Ha elered az esõ, az érzékelõk automatikusan bezárják az ablakokat. A szárnyba épített szellõzõnyílás azonban nyitva marad, hogy Ön friss esõillatra, ne fülledt levegõjû lakásba érkezzen haza.

 

Egyéni elõbeállítások

Miután alaposan megismerte a távirányító alapfunkciót, bátran igényeire formálhatja az egyes ablakok vagy ablakcsoportok mûködését. Például, „reggeli programként” elõre beállíthatja az ablakok nyitásának vagy az árnyékolók felhúzásának idõpontját, és azután egyetlen gombnyomással mindent egyszerre kezelhet. Ennyire egyszerû friss levegõre és napsütésre ébredni.

 

Redõny és belsõ árnyékolók

Minden VELUX elektromos redõny és belsõ árnyékoló extra kábelezés nélkül az INTEGRA rendszerhez csatlakoztatható. A távirányító automatikusan felismeri az új elemeket, és hozzáadja a már meglévõkhöz. Ettõl kezdve Ön egyetlen gombnyomással mûködésbe hozhatja õket, hangulatától és fényigényétõl függõen.

 

Beépített világítás

Ha félhomályt vagy meghitt hangulatot szeretne teremteni, az ablakok távirányítójával még ezt is megteheti. A fotelbõl egyetlen mozdulattal fel- vagy lekapcsolhatja a tetõtéri ablakok felsõ részéhez beépített két halogénlámpát. A villanykapcsoló soha nem lesz ilyen közel Önhöz.

 

Állapotkijelzõ

Az INTEGRA távirányítón bármikor ellenõrizheti ablakai helyzetét, anélkül, hogy szobáról szobára kellene járnia. A kijelzõrõl minden információ leolvasható, beleértve a végrehajtott programokat is. Emellett minden ablaknak saját nevet adhat (pl. Péter ablakai) a könnyebb átláthatóság érdekében.

 

INTEGRA® - egyszerû beépítés

Egy INTEGRA típusú ablak megvásárlásakor minden olyan alkatrészhez is hozzájut, mely az ablak mûködtetéséhez szükséges. A többi elektromos nyílászáró bonyolult vezetékelését látva szinte hihetetlen, hogy ezt a tetõtéri ablakot a beépítés után egyszerûen hálózatra kell csatlakoztatni, és már mûködik is. Maga a beépítés menete is alig tér el a kézi mûködtetésû ablakokétól.

A kábelezést el lehet rejteni a belsõ burkolat mögött , ám régi tetõablak cseréjénél, amikor a belsõ falborítást nem kívánják eltávolítania kábelezés kívül is futhat.Áramszünet és tisztítás esetén az ablak természetesen kézzel is nyitható.

Minden VELUX elektromos redõny és belsõ árnyékoló extra kábelezés nélkül az ablakra csatlakoztatható. A távirányító automatikusan felismeri az új elemeket, és hozzáadja a már meglévõkhöz. Ettõl kezdve egy gombnyomással mûködésbe hozhatók.

 

Árnyékolók, redõnyök

Minden VELUX elektromos redõny és belsõ árnyékoló extra kábelezés nélkül az ablakra csatlakoztatható. A távirányító automatikusan felismeri az új elemeket, és hozzáadja a már meglévõkhöz. Ettõl kezdve egy gombnyomással mûködésbe hozhatók.

 

Belsõ burkolatba szerelhetõ világítás

Ha félhomályt vagy meghitt hangulatot szeretne a lakásban, az ablakok távirányítójával még ezt is megteheti, ha kiegészítõ világítást (KRA) is választ. A fotelbõl egyetlen mozdulattal fel- vagy lekapcsolhatja a tetõtéri ablakok felsõ részéhez beépített két halogénlámpát, sõt a fényerõsséget is állíthatja.

 

Távirányító

A külön is megvásárolható távirányító (KLR) megegyezik az INTEGRA távirányítójával. Falra is szerelhetõ, így falikapcsoló helyett is használható.

 

Már beépített ablakok távmûködtetése

Az új elektromos távmûködtetõ termékrendszer a már korábban beépített tetõtéri ablakok távmûködtetéséhez is kínál megoldásokat.

Ha már van VELUX tetõtéri ablaka és azt szeretné a jövõben elektromosan mûködtetni, a KMX csomag - mely magában foglal egy többfunkciós irányítási rendszert és egy ablakmozgató motort - az eddig csak kézzel mûködtetett ablakát az INTEGRA típus valamennyi tulajdonságával felruházza.A csomag tartalmazza az ablaknyitó motor, az esõérzékelõt, az irányítóegységet és a távirányítót.A rendszer elektromos árnyékolók fogadására is készen áll.

A VELUX tetõtéri ablakok és árnyékolók természetesen kézi távmûködtetõkkel is mozgathatók.

 

 

Velux Magyarország

1031 Budapest, Zsófia u. 1-3.

 

Telefon:            06-1/436-0601

Fax:                 06-1/436-0605

Web:                www.velux.hu

E-mail:             velux-h@velux.hu

Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából