Kategória: Építõipari hírek
Utolsó módosítás: 2008-06-12
Hozzászólások: 0db

Könnyûszerkezetes épület - csak minõsítve!

Egyre több építtetõ érdeklõdik az itthon még mindig ritkaságnak számító könnyûszerkezetes épületek iránt. Eddig sem volt mindegy, milyen anyagból és kivel építtetjük az ilyen házakat, de már rendelet is szabályozza!

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

2008. május 22. óta az Országos Tûzrendészeti Szabályzat szerint csak és kizárólag minõsített könnyûszerkezetes épület kaphat lakhatási engedélyt. A módosítás pontos szövege: "Könnyûszerkezetes (kész-, vagy gyorsház stb.) épületek csak akkreditált intézet által bevizsgált technológiával és szerkezeti elemekkel, rétegrenddel, kialakítással stb. létesíthetõek."

Ez egész pontosan annyit tesz, hogy az összes felhasznált építõanyagnak, valamint az alkalmazott technológiának rendelkeznie kell ÉME minõsítéssel.

A hírt nagy örömmel fogadták a bevizsgált termékekkel építõ cégek, ugyanis ezáltal kiszoríthatóak a piacról a hamis, nem megfelelõ minõségû építõanyagok, valamint eljárások. 2007-ben a valamivel több, mint 2000 könnyûszerkezetes technológiát használó építkezésnek közel egyharmada minõsítés nélküli anyagokkal készült. Vásárlói kifogások döntõ többséggel az ilyen épületekre érkeznek a szakmai tagozathoz.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából