Kategória: Gazdasági hírek
Utolsó módosítás: 2009-06-20
Hozzászólások: 12db

Lesz új lakástámogatási rendszer

A 2009. július 1-én megszûnõ szocpol és az államilag támogatott lakáshitelek helyett új lakástámogatási rendszer bevezetését tervezi a kormány. A várhatóan október 1-jétõl induló rendszert szigorú feltételek mellett lehet csak igénybe venni. Elsõsorban a fiatalok elsõ lakáshoz jutását igyekszik segíteni a kormány.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Kevesebb, mint két hete maradt annak, aki még igénybe szeretné venni a szocpolt. Az FHB vezérigazgatója szerint azonban egyáltalán nem biztos, hogy mindenki megkapja a támogatást, aki benyújtja igényét, ugyanis máig nem tisztázott, hogy a június 30-i határidõ az igény benyújtására, vagy a hitel pozitív elbírálására vonatkozik! Akinek nem sikerül megigényelnie idõben a szocpolt, annak sem kell elkeserednie. Az új lakástámogatási rendszer ugyanis hamarosan életbe lép.

Számos ponton szigorúbb az októberben induló rendszer, mint a szocpol (volt). Az új támogatást nem lehet majd használt lakásra igényelni, kizárólag új ingatlan építésére, vagy vásárlására, valamint továbbra is lehet már meglévõ lakás korszerûsítésére használni. Új ingatlan építése esetén a támogatás mértéke maximálisan 15 millió forint lehet, új ingatlan vásárlásánál 30 millió forint, már meglévõ lakás korszerûsítéséhez pedig mindössze 5 millió forintot igényelhet a tulajdonos. A támogatást kizárólag 35 év alattiak vehetik igénybe.

További kitétel, miszerint akik 5 éven belül értékesítették lakásukat, kötelesek lesznek az ingatlan árát beleforgatni új lakásukba, valamint a támogatott lakáshitelbõl épített, vagy vásárolt ingatlant 1 évig nem értékesíthetik tovább, és életvitelszerûen benne kell élniük. A támogatást igénylõknek legalább 50 % tulajdoni hányadot kell szerezniük új lakásukban.

A kormány az új lakástámogatási rendszer feltételeitõl az építõipari termelés fellendülését várja.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.
Név: kleintiger Dátum: 2009-06-30 13:39:14
Sziasztok!
Bár nem értem az egész támogatást, mivel a szocpolt nem kellett visszafizetni, ráadásul, ha igaz, akkor ezt meg csak 2 gyerek után veheted fel?! Milyen család támogatás ez???Régen még a munkahelyek is segítettek a dolgozóinak a törlesztésben!Hogy élünk mi?Undorító a kormány amit csinál a néppel!!!És ez az összes pártra igaz!

Még több cikk kategóriából