Kategória: Nagyvilág
Utolsó módosítás: 2013-05-01
Hozzászólások: 0db

Luxusház a sivatag közepén

A Studio Aiko cég tervezte ezt a különös lakóházat, méghozzá a sivatag közepére. Az épület láttán sokakban több kérdésük is felmerül, többek között az, hogy a nappali forróságnak és az éjszakai erõs lehûlésnek hogyan áll ellen az épület, mivel lehet a megfelelõ mikroklímát kialakítani benne. Cikkünkben kiderül az igazság errõl az épületrõl, de azt nem állítjuk, hogy mindenre megfelelõ magyarázat lesz.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Több találgatás és pletyka is napvilágot látott már errõl a különös luxusházról, a „hivatalos” állásfoglalás szerint azonban az épület anyagának és kialakításának köszönheti, hogy nappal nem forrósodik fel túlzottan a benti levegõ, az éjszakai lehûlés ellen pedig egy kandalló biztosít védelmet.

Többekben felmerül a kérdés, hogy a vizet vajon honnan szerzik a lakók, és erre is kézenfekvõ és egyszerû a magyarázat. Ahogyan az oázisokban, itt is a föld alól tör fel a hûs és tiszta víz, amit akár az épület hûtésére is használhat a ház üzemeltetõje. Illetve csak használhatna, az igazság viszont lelombozóbb, mint hinné az ember.

Ez az épület ugyanis ebben a formájában nem létezik. Minden, amit látunk, csak „szemfényvesztés”, 3 dimenziós számítógépes grafika. A Studio Aiko a fél világot becsapta ezekkel a képsorokkal, köztük neves ingatlanos szaklapokat és honlapokat is, (magyarokat is) akik létezõ épületként publikálták a képeket, a Studio Aiko által kitalált körítéssel, amivel az épület mûködését magyarázzák.

Végül a tervezõ cég ebben videóban tette egyértelmûvé, hogy nem kell annyira komolyan venni a dolgot: http://vimeo.com/24506451

Végül pedig nem árt a tanulságot levonni: ne higgy el mindent, amit látsz!

Képek forrása: http://www.studio-aiko.com


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából