Kategória: Építõipari hírek , Passzívház
Utolsó módosítás: 2011-11-10
Hozzászólások: 0db

Magyar embernek passzívházat? Igen!

A távfûtéses panelházhoz szokott magyar ember hõérzete magasabb hõmérsékletet kíván, mint az északi népeké, így esetleges passzívház otthonukban magasabb hõmérsékletet kellene elõállítaniuk, és a megtérülés is hosszabb idõt venne igénybe. Ennek ellenére a magyarok is érzik az idõk szavát, egyre többen gondolkodnak a passzívház lehetõségében.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Aki kicsit elkezd utánajárni, rögtön megtapasztalja, hogy a passzívház kivitelezése elég költséges és munkaigényes, hiszen a tervezés és a beszerzés is rendkívül szigorú követelményrendszerhez kötött. Ráadásul ezek a házak a mûködtetés során a lakóktól is környezettudatos szemléletet kívánnak. A szellõztetés, a fûtés, a víz- és áramhasználat, a szelektív hulladékgyûjtés mind fokozott odafigyelést követel.

Ezek az épületek kiemelkedõ hõszigetelésüknek köszönhetõen nem igényelnek hagyományos fûtési rendszert, a szükséges energiát fõleg a napsugárzásból, illetve az épületben tartózkodó személyek és mûszaki berendezések által kisugárzott hõbõl fedezik. Ezen felül természetesen többek között hõszivattyú, napkollektor és szellõzõ rendszer is gondoskodik a komfortról, így az télen-nyáron közel állandó hõmérsékletû, por- és huzatmentes levegõt biztosít, mindezt a Föld megújuló energiáit felhasználva.

Lehet Ön szakember vagy érdeklõdõ laikus, bizonyára szeretné megismerni egy passzívház elkészülésének elméletét és gyakorlatát. Mi most megmutatjuk, hogyan épül! 

A Verlag Dashöfer Kft. 2011. december 16-án egy komplex szakmai program keretében mutatja be a passzívház technológia részleteit. A képzés egyedülálló abban a tekintetben, hogy a résztvevõk egy napon ismerhetik meg a passzívház-tervezés építészeti alapjait, a tervezési elveket és követelményeket, a kivitelezési megoldásokat és minõsítési lehetõségeket, valamint személyesen is meglátogathatnak egy nem minõsített, de teljes egészében a passzívházak szempont- és követelményrendszere szerint épült 11 lakásos társasházat.

A programot ajánljuk építész tervezõk, kivitelezõk, de a szakma iránt érdeklõdõ civilek, és közintézmények fenntartói számára is, mindazoknak, akiknek fontos a környezetvédelem és az energiatudatos építészet.

A képzésrõl bõvebben a hivatalos honlapon tájékozódhatnak.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából