Kategória: Tetõ
Utolsó módosítás: 2015-05-29
Hozzászólások: 0db

Májusi eső aranyat ér – de nem a padláson!

A tetőfelújítás nem tartozik a családi költségvetésben évente betervezett beruházások közé, ezért nem árt jól körülnézni a döntés előtt. Mivel a tető otthonunk első védvonala, ha már nekilátunk, érthető, ha hosszútávon tartós végeredményt szeretnénk. Íme, a legfontosabb érvek a kerámia tetőcserép mellett!

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Beázás, korhadó gerendák, nedves padlás, porhó a tető alatt. A tavaszi esős idő után, könnyű elfelejteni ezeket a kellemtelenségeket, amit felújításra váró tetőnk okozott. Ne várjuk meg a következő nyári záport.

A tető nem csupán véd a környezeti hatásokkal szemben, de a ház karakterét meghatározó, esztétikai kérdés is egyben, a tetőfelújítás pedig nem tartozik a kisberuházások közé.Szóval legyen az új tető szép és tartós, de persze az sem mellékes, mennyit költünk rá.Ha a tetőfelújítás során ezek a szempontok egyaránt fontosak, a Creaton XXI. századi tetőcserepeit kínálják a legjobb megoldást. A mega méretű hightech kerámia cserepekkel a tető nem csupán szép, de a munka haladósabb, többek között ezért is eredményez költségmegtakarítást. Ez még csak egy azok közül az érvek közül, amelyet a Creaton legnépszerűbb termékei, a mega méretű Balance, Rapido vagy Optima cserepei a tetőfelújítóknak kínálnak.

Fél autó súlyával kevesebb kerül a tetőre

Egy átlagos méretű sátortető felújításakor, a mega méretű cserepekből négyzetméterenként mindössze 9 cserepet kell a helyére tenni, szemben a hagyományos méretű tetőcserepek átlagos 30-40 darabjával, így akár egy fél személygépkocsi súlyával könnyebb a tetőre kerülő cserepek súlya.

A tetőfelújítás ennek köszönhetően is gyorsabban halad és a családi költségvetésben jobban mutat, ha az ácsszerkezet is kevesebbe kerül.

Esztétikai vagy műszaki kérdés?

Kevesebb vágás, szép és vízbiztos tetőszélek, hófogás, az alszerkezet vizesedését akadályozó átszellőzés, vagy a tető legérzékenyebb pontja a tetőáttörések kialakítása. Ezek azok a tetőrészletek, amelyek a minden modellhez rendelkezésre álló kiegészítő elemekkel korrekt műszaki megoldást eredményeznek, ugyanakkor széppé, de hosszú távon tartóssá is teszik a tetőt. Tehát az válasz a kérdésre, hogy a tető korrekt fedése esztétikai és műszaki kérdés egyaránt.

Tető akár 100 évig

A karcsú, mégis nagy törőszilárdságú kerámia tetőcserepek akár natúr változatára is vállalja az 50 év garanciát a gyártó, míg a cserepek hasznos élettartama akár 100 év is lehet. Ezt a termék felületébe beleégő, annak részévé váló természetes anyag, az engób csak tovább fokozza. A hosszú távú tartósságról tehát alapvetően maga a termék alapanyaga és a gyártási technológia gondoskodik, amin az ipari formatervezett kialakítás csak tovább javít.

Víznek, szélnek nincs esélye

A tető tartósságának másik kulcsa maga az ácsszerkezet. Gyakori probléma, hogy a tető alatt, a régi, töredezett, egymástól elcsúszó tetőcserepek között bekerül a víz, a hó, a pára, ami a faszerkezet gombásodásához, korhadásához, végső soron a tető gyengüléséhez vezet. Ennek megakadályozásáért a másik védőzóna, a minőségi Creaton tetőfólia felelős.

Az ácsszerkezet védelmében ugyanakkor jelentős szerepet játszik a már említett ipari formatervezés eredményeképpen kialakult cserépforma is.

Ipari formatervezés a tartós tető szolgálatában

Labirintust idéznek a hightech tetőcserepek, a gazdaságos tetőfelújítást garantáló Balance, Rapido és Optima ipari formatervezett alsó kialakítása, bordázata. A cserepek különösen erőteljes hornyai nagy szélnyomás esetén is megakadályozzák a víz behatolását a fedés alá. Ez a szinte egyedülálló fej- és oldalhornyolás 26 mm eltolhatóságot tesz lehetővé, ami azért hasznos, mert a tetőfedő szükség szerint igazíthatja a tetőcserepeket. A cserepek erőteljes támasztóbordái gondoskodnak a nagyobb teherbírásról és a cserép hátsó oldalán esetlegesen keletkező kondenzvíz levezetéséről. A biztonságos tartásért felelős még a három stabil akasztófül. Ez utóbbi a normál követelményekhez képest háromszoros biztonság mellett, további előnyt jelent pl. a vágott tetőcserepek elhelyezésénél, a hajlatok és élek kialakításánál. Mindennek eredményeképpen nem csupán szép lesz a fedéskép, de a cserepek biztonságosan stabilan egymáshoz kapcsolódva gondoskodnak az alszerkezet és az épület védelméről.

A beázás és a páralecsapódás megelőzéséért is mindent megtettünk, ha az alszerkezetet - a tető hajlásszögének megfelelő, UNO, DUO, TRIO, QUATTRO néven forgalmazott- vízzáró és páraáteresztő fóliával látjuk el.

További részletek a termékekkel és az akcióval kapcsolatban: www.akcio.creaton.hu


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából