Kategória: Burkolat
Utolsó módosítás: 2008-07-18
Hozzászólások: 0db

Mapei - Hogyan kerülhetõ el a teraszbontás?

Egy építkezés vagy felújítás nagyon sok pénzt emészt fel, ezért nyilvánvaló, hogy mindenki igyekszik megfogni a költségeket. Van, amin érdemes és lehet is takarékoskodni, van azonban olyan munka, amin nem szabad. Ilyen egyebek között a vízszigetelés.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Végezzünk egy gyors fejszámolást, és rögtön kiderül, miért nem szabad spórolni a vízszigetelésen. Egy 10 négyzetméteres terasz újraburkolása a vízszigetelés hiánya miatt több mint negyed millió forintba kerül. Ha nem sajnáltunk volna még 33 248 forintot kiadni a vízszigetelésre, megúsztuk volna a negyedmilliós költséget. Érdemes ezen spórolni?

 

A burkolási munkák közül sok szempontból az egyik legösszetettebb feladat a kültéri terasz és erkély burkolása. Nemcsak a terasz megfelelõ lejtésérõl kell gondoskodni, hanem az aljzatra kerülõ helyes rétegrend kialakításáról is, nem feledkezve el a vízszigetelés beépítésérõl sem. Különösen teraszokon és erkélyeken fordul elõ manapság, hogy a kivitelezés során egyáltalán nem, vagy hibásan készítenek vízszigetelõ réteget.

 

Emiatt aztán hamarosan károsodni kezd a burkolat, a vasbetonszerkezet, az alatta lévõ vagy a csatlakozó helyiség fal- és padlószerkezete. A víznek ugyanis nem lehet útját állni, a fugákon vagy egy késõbbi burkolólap törésnél keletkezett repedésen át, illetve a talajból felszivárgó nedvesség vagy lecsapódó talajpára esetén mindig a burkolat alatti ragasztórétegbe kerül. E nedvesség a tél során megfagy, feltöredezi a burkolatot, és a lapok elválnak az aljzattól. Már csak idõ kérdése, hogy hány lap jön föl, ezzel arányosan mind több víz, nedvesség kerül a teherhordó szerkezetekhez.

 

A Mapei mindezek megelõzésére a MAPELASTIC flexibilis cementkötésû, kétkomponensû, kenhetõ vízszigetelést ajánlja a terasz rétegrendjéhez tartozó többi termékével együtt (Adesilex P9 – ragasztó, Ultracolor Plus – fugázó, Mapesil AC – szilikon, Mapeband – hajlaterõsítõ szalag). Ez a rétegrend az új és a felújítandó teraszoknál, erkélyeknél és loggiáknál tökéletes vízszigetelést, nagy rugalmasságot és hosszú élettartamot garantál.

MAPEI Kft. 2040 Budaörs, Sport u. 2. Levelezési cím: 2040 Budaörs, Pf. 6. Tel.: 06-23/501-670, 06-23/501-667 Fax: 06-23/501-666 Internet:www.mapei.hu mapei@mapei.hu


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából