Kategória: Gazdasági hírek
Utolsó módosítás: 2009-07-30
Hozzászólások: 0db

Megjelent a Nemzeti Energiatakarékossági Program idei kiírása

Augusztus 1-jétõl nyújthatók be pályázatok az idei Nemzeti Energiatakarékossági Program forrásaira. A program a lakosság energiahatékonysági beruházásait ösztönzi, nyílászárók cseréjéhez vagy hõszigeteléséhez, fûtés vagy melegvíz-ellátás korszerûsítéshez, lakások hõszigeteléséhez, valamint a megújuló energiafelhasználáshoz összesen 1,5 milliárd forint értékben ad vissza nem térítendõ támogatást.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A pályázati kiírások, útmutatók és adatlapok, illetve a pályázat folyamatának részletes ismertetése letölthetõ az Energia Központ honlapjáról.

A pályázatok rövid összefoglalása:

NEP-2009-1 - Nyílászárók cseréjét, illetve utólagos hõszigetelését támogató pályázat

Az 1994-ben vagy 1994 elõtt épült lakások nyílászáró cserére, illetve utólagos hõszigetelésére vonatkozó pályázat, amelyre az iparosított technológiával épült lakások tulajdonosai egyénileg is pályázhatnak. A vissza nem térítendõ támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 30%-a, lakásonként maximum 555 ezer forint.

A pályázó az állami támogatás mellett a költségek további részét kedvezményes hitelbõl is fedezheti, amelynek mértéke nem haladhatja meg a beruházási összköltség 70%-át. A hitel és a támogatás együttes összege lakásonként legfeljebb 1,850 millió forint. Lehetõség van arra is, hogy a pályázó a beruházást teljes egészében hitelbõl finanszírozza, melynek maximális összege 1,850 millió forint lakásonként.

NEP-2009-2 - Fûtés és használati melegvíz-ellátás korszerûsítését támogató pályázat

Fûtés (pl.: kazáncsere) és melegvíz-ellátás korszerûsítésére irányuló pályázat. A vissza nem térítendõ támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 30%-a, lakásonként maximum 630 ezer forint.

A pályázó az állami támogatás mellett a költségek további részét kedvezményes hitelbõl is fedezheti, amelynek mértéke nem haladhatja meg a beruházási összköltség 70%-át. A hitel és a támogatás együttes összege lakásonként legfeljebb 2,1 millió forint. Lehetõség nyílik arra is, hogy a pályázó a beruházást teljes egészében hitelbõl finanszírozza, melynek maximális összege 2,1 millió forint lakásonként.

NEP-2009-3 - Lakóépületek utólagos hõszigetelését támogató pályázat

Az 1994-ben vagy 1994 elõtt épült lakóépületek utólagos hõszigetelésére irányuló pályázat. A vissza nem térítendõ támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 30%-a, lakásonként maximum 630 ezer forint.

A pályázó az állami támogatás mellett jogosulttá válik kedvezményes hiteligénylésre, a hitel mértéke azonban nem haladhatja meg a beruházási összköltség 70%-át. A hitel és a támogatás együttes összege lakásonként legfeljebb 2,1 millió forint. A pályázónak lehetõsége van arra, hogy a beruházást teljes egészében hitelbõl finanszírozza, melynek maximális összege 2,1 millió forint lakásonként.

NEP-2009-4 - Megújuló energiafelhasználást ösztönzõ pályázat

A megújuló energiahordozók felhasználását ösztönzõ pályázat (megújuló energiaforrásokkal elõállított hõ– vagy villamos–energia, biomassza, geotermikus energia, szélenergia, vízenergia, szerves hulladékok felhasználásának növelése, napkollektorok, napelemek, hõszivattyú telepítése). Legmagasabb ösztönzést a pályázati rendszer a megújuló energiahordozó beruházásokhoz biztosítja; itt lakásonként legfeljebb 1,47 millió forint adható, a maximális támogatási intenzitás 35%.

A pályázó az állami támogatás mellett a költségek további részét kedvezményes hitelbõl is fedezheti, amelynek mértéke nem haladhatja meg a beruházási összköltség 65%-át. A hitel és a támogatás együttes összege lakásonként legfeljebb 4,2 millió forint. Lehetõség van arra is, hogy a pályázó a beruházást teljes egészében hitelbõl finanszírozza, melynek maximális összege 4,2 millió forint lakásonként.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából