Kategória: Burkolat , Egészséges lakás
Utolsó módosítás: 2009-03-01
Hozzászólások: 0db

Messze elkerüli a penészgomba!

Amikor házépítésbe vagy otthonunk csinosításába, átalakításába kezdünk, tudjuk, hogy évekre, netán évtizedekre választunk színt, formát, minõséget. Sokszor nem gondolunk arra, hogy az apró részletekre is ügyelni kell, mert azok tönkretehetik az összhatást.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Mindaddig nem tulajdonítunk jelentõséget például annak, milyen fugázóanyagot választunk a fürdõszobai csempéhez, ameddig elõször nem találkozunk a kád, zuhanytálca, mosdó környékén a résekben „kivirágzó” feketés penészgombákkal.

Túl azon, hogy piszkosnak hat a frissen mosott csempe, az egészségünkre is ártalmas – allergiára hajlamosíthat - a fürdõszobai penész. Eshetünk neki erõs, maró hatású tisztítószerekkel, amelyek elõbb-utóbb kikezdik a burkolatot, ráadásul csak ideig-óráig szabadulhatunk meg a penészcsíkoktól. A mikrobák a felületen megtapadó anyagokon (szappanhab, kosz, elhalt bõrsejtek) újra és újra növekedésnek indulhatnak.

Létezik ma már olyan fugázóanyag, amelyet nem kedvelnek a penészgombák. A Mapei legújabb fejlesztésû terméke, az Ultracolor Plus fugázóanyag tökéletes megoldás: az úgynevezett sókivirágzásmentes termék 2–20 mm széles hézagok fugázására alkalmas, gyorsan köt, gyorsan szárad, valamint az alkalmazott Drop-Effect® technológia hatására vízlepergetõ, illetve a BioBlock® technológia miatt a felületén nem képesek megtapadni a penészgombák. A fuga felülete ugyanis sima és tömör, nem ereszti át a vizet.

A csempét persze továbbra is kell tisztítani, de a lemosáshoz nincs szükség különlegesen erõs vegyszerekre, a fugázóanyagot nem kell kefével külön sikálni. A fürdõszobánk könnyen takarítható, patyolat-tiszta lesz. Az Ultracolor Plus fugázóanyag kopásálló, zsugorodás nélkül köt, repedéstõl, hajszálrepedéstõl mentes.

Elõnyös tulajdonságai révén megakadályozza tehát a penészedés kialakulását, lepergeti a vizet, kevésbé szennyezõdik el a burkolat, egyenletes, UV-álló, foltmentes a felülete, megszünteti a színbeli árnyalatnyi eltéréseket, és ezáltal élénkek maradnak a színek.

26 színben választható mindenféle kerámia – klinker, terrakotta, greslap, márvány, gránit, agglomerát, és üvegmozaik burkolatokhoz.

 

Ultracolor Plus rövid ismertetõje >>>

 

Mapei Kft.

2040 Budaörs, Sport u. 2.

 

Tel.:     (23) 501-667

Fax:     (23) 501-666

www.mapei.hu

mapei@mapei.hu

Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából