Kategória: Lakberendezés
Utolsó módosítás: 2013-02-27
Hozzászólások: 0db

Modern mozgalmasság

Bizonyos stílusokat szeretünk magunk körül. Vannak, melyeket csupán kedvelünk, de nem feltétlenül választjuk otthonunkba. Léteznek azonban olyanok is, melyek talán egyik csoportba sem tartoznak, mégis lenyûgöznek bennünket, mert látjuk bennük az egyedit, vagy épp a meghökkentõt. Szerencsére az otthonok sokszínûek, érdemes megkeresni mindegyikben az értékeset.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Egyre több lakberendezéssel kapcsolatos weboldalon, illetve magazinban lehet találkozni olyan modern belsõ terekkel, melyek elõször a tévéstúdiók, butikok, szállodák, éttermek és bárok tereit varázsolták exkluzívabbá. Színesek, fényesek, és íves vonalaikkal szinte vezetik az emberek tekintetét. Ez a mozgalmas, sok esetben élek nélküli, hullámzó tér köszön vissza egyre több modern lakás kialakításában is. Lehet szeretni, vagy nem szeretni õket, viszont egy dolgot nem lehet: életteli, dinamikus téri megoldásaikat figyelmen kívül hagyni.

Háromdimenziós falpanelek, egymáson szinte elcsúszó mennyezet, és hol szórt, hol pedig irányított fények teszik titokzatossá, álomszerûvé a teret. Általában kevés színt találunk bennük (leginkább egymáshoz közeli árnyalatokat), hiszen a formáké, a dinamikáé a fõszerep. Eltûnnek az egymásra merõleges falfelületek, a statikus elemek, olykor még a sarkok is. Kisebb és nagyobb ívekkel, csigavonalakkal, organikus díszítõelemekkel szelídítik meg a szokványos, szögletes formákat. Csupán néhány bútordarab található ezekben a modern helyiségekben, mert a tökéletes látványhoz szükséges a tágas, áttekinthetõ beltér. Nincsenek hangsúlyos, karakteres bútorok, mindegyikük egyenrangú elemként viselkedik a térben. Érezni, hogy csak az egész számít: egymást egészítik ki a formák, a színek és a fények. Általában „központi” fényforrás sincs, apró csillogásként jelennek meg a LED izzók fényei. A padló, és a dekoráció nélküli falak tükörfényesek, ettõl a domborulatosabb (kráteres, szögletesen kiemelkedõ vagy éppen hullámos) 3D-s panelfelületek még intenzívebbé válnak. Ezek a terek úgy hatnak az emberre, mintha határtalanok és végtelenek lennének. Nem tudjuk, hol kezdõdnek és végzõdnek, csak azt érezzük, hogy körénk úszik az egész szoba. Dinamikus, élõ, folytonosság érzetét keltõ közeget teremtenek. Egyedivé változtatják a körülöttünk lévõ környezetet, de benne az egyes személyt is.

Más és más lesz a belsõ tér ránk gyakorolt hatása attól függõen, milyen mennyiségben választunk az új, modern elemekbõl. Minél több extra lehetõséggel élünk, annál futurisztikusabb lesz a környezetünk. Fent bemutatott megoldásokat külön-külön is alkalmazhatjuk, hogy saját otthonunkat kicsit izgalmasabbá, játékosabbá tegyük. Egy kamasz szobáját vagányabbá lehet tenni már azzal is, ha egyetlen felületet (mondjuk egy vékony sávot az ágyvég fölött) kiválasztunk, és háromdimenziós fali panellel borítjuk be, majd lefestjük, és megvilágítjuk. A hálószobát bensõségesebbé teszik az íves, ölelõ falfelületek, a diszkrét fények.

Ritkán ragaszkodunk egyetlen, meghatározott stílushoz. Az a jó, ha mindig, mindenhol megtaláljuk a nekünk tetszõ részleteket, és azok segítségével harmonikus, személyiségünkhöz illõ életteret alakítunk ki magunknak.

Laky J. Eszter

Képek: Interior Designing / Stylish Eve


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából