Kategória: Hõszigetelés
Utolsó módosítás: 2012-09-27
Hozzászólások: 0db

Nagykabát a háznak – hõszigetelésbõl varrva!

Nemcsak a családi házak, a társasházi lakások fûtésszámláin is igencsak meglátszik, hogy milyen típusú, minõségû, vastagságú, hõszigetelés védi az épületet nemcsak a téli hideg, hanem a lassan feledésbe merülõ nyári kánikula melege ellen. Számos megoldás között válasszuk azt, amelyik egy kézbõl kínálja az akár 25-40 %-nyi energia-megtakarítás lehetõségét. (x)

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A nyári nap melegét sajnos lassan felváltja a különbözõ fûtésrendszerek kibocsájtotta hõ, amely a bent lakók pénztárcáját is fokozatosan terheli az idõjárási viszonyoknak megfelelõen. Ahogy a divat is elõrukkolt már a hûvösebb idõkre alkalmas öltözetekkel, épületeinket sem késõ még felkészíteni és felöltöztetni homlokzati hõszigeteléssel. Egyre többen azon munkálkodnak, hogy egy a havi kiadásoknál nagyobb beruházással, hõszigeteléssel, hogyan lehet az egyre növekvõ energiára fordított költségeket csökkenteni.

Persze az sem lenne hátrány, ha egy csapásra két legyet üthetnénk, azaz télen kevesebbet kellene fûteni, és a szigetelés nyáron is hozzájárulna a kellemes beltéri klíma kialakulásához. A cél azonban a költségek profán csökkentésénél még magasztosabb is lehet, ha a környezeti terhelést nézzük, és az energia megtakarítását. Hiszen az energia és fûtésdíjak elvesznek a külsõ falakon keresztül.

A számok beszélnek

A Murexin többféle megoldást kínál Energy Saving System hõszigetelõ rendszer segítségével, amely körbeveszi épületét, mint egy melegítõ, védõ kabát, és megakadályozza az értékes energia 25-40 %-ának kiszökését. Ha a homlokzati hõszigetelés a feladatát hatékonyan végzi, azt a fûtési díjon már a hõszigetelés elvégzését követõ télen észre lehet venni. A helyesen megválasztott és szakszerûen beépített Murexin Energy Saving System-mel akár 57 %-ot is megspórolhatunk a fûtés díjából, vagyis a felújítás nemcsak a homlokzatot szépíti meg, hanem rövid idõn belül meg is térülhet. Új építésû házak esetén évi több 100 000 forintos megtakarítás is elérhetõ, ha a falazat optimális hõszigetelési értékét a megfelelõ hõszigeteléssel biztosítjuk.

Egy kézbõl, gyorsabban, egyszerûbben

Családi házak tulajdonosai is nehezen veszik rá magukat egy felújításra, s a helyzet a társasházi lakásoknál ennél csak bonyolultabb, hiszen a lakóközösség közös elhatározása eredményeképpen, s a szükséges anyagi források rendelkezésével kezdhetõ meg a munka. Vajon meddig is tart a felújítás? Sokszor a végsõ elhatározást az esetleges felújítással járó kellemetlenségek, a munka elhúzódása és a nem várt költségek felmerülése gátolja meg. A Murexin rendszereivel azonban ez lényegesen egyszerûbbé válik, hiszen a hõszigetelõ rendszerek minden alapfelületre alkalmazhatók, régi- és új építés esetén, családi- és társasházaknál egyaránt használhatók, egyszerûen tervezhetõek, rendkívül könnyen feldolgozhatóak, ezáltal lecsökken a felújítási munka idõtartama.

A Murexin Energy Saving System komplex módon oldja meg a feladatot, hiszen a szükséges összes termék és kiegészítõ egymással kompatibilisen alkalmazható, egymást kiegészítheti, egymással kombinálható a megbízható a végeredmény érdekében. Természetesen a kiegészítõk mellett a fõ szerep a ragasztóké, ágyazóhabarcsoké, szigetelõ lapoké, alapozó és fedõbevonatoké, hiszen ezek adják a rendszer vázát.

Murexin Energy Saving System elemei

A rendszer ragasztói: Energy Star, Energy Top, Energy Mineral, Energy EPS, Energy Objekt

Szigetelõ lapok: Energy Panel White, Energy Panel Grey, Energy Panel Grey Plus polisztirol és az Energy Panel Mineral, Energy Panel Mineral Plus ásványgyapot lemezek

Alapozó: Energy Primer

Fedõbevonat: Energy Bravo és Energy Brilliant mûgyanta, Energy Crystal szilikát, Energy Furioso szilikon


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából