Kategória: Nagyvilág
Utolsó módosítás: 2012-09-26
Hozzászólások: 0db

Ne higgy a szemednek! Itt minden káprázat!

John Pugh, a kaliforniai születésû mûvész meglehetõsen szokatlan festményekkel kápráztatja el a világot. Teljesen élethû 3D-s ábrákat fest épületek falára, amellyel rendszerint sikerül is „becsapnia” a járókelõket, a mûvek hihetetlenül fotorealisztikus mivoltából adódóan. A cikkben Pugh meghökkentõ képeibõl válogattunk.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Elsõ ránézésre úgy tûnik, hogy egy földrengés rázta meg ezt az épületet, láthatóvá téve a mögötte megbúvó több évezredes építészeti remeket. Valljuk csak be nyugodtan, nem csak elsõ ránézésre tûnik így, de másodikra is. Ha azonban jobban megfigyeljük, még a kíváncsian bekukucskáló nõ sem valódi, „õ” is a festmény része!

Az alábbi képhez története is van a mûvésznek. A falra festett alkotás olyan hatást kelt, mintha egy szökõár tartana épp a járda felé. Miután elkészült a festmény, egy arra járó tûzoltóautó hangos fékcsikorgással állt meg az úton, az azt vezetõ tûzoltó pedig lélekszakadva rohant, hogy megmentse a nem valóságos hullámtól az elõtte álló, és szintén csak festett gyermekeket. De amikor rájött, hogy csak a szeme tréfálta meg, kétrét görnyedve kacagni kezdett az utca kövén.

Úgy vettem észre, hogy az emberek örömüket lelik abban, ha optikai csalódás áldozataivá válnak. - mondja John Pugh. - Nagyon szeretem, amikor elmennek a festmények elõtt a járókelõk, és azt mondják: „Odanézz, azt hittem, ez igazi.” Örülök, mert ezek a festmények növelik a közösségi büszkeséget, szívesen mutogatják ezeket az épületeket a városukba látogató rokonoknak, ismerõsöknek. Nem utolsósorban pedig össze is hozza kissé az embereket, ahogy felismerik, hogy mindnyájan ugyanannak a tévedésnek az áldozatai lettek. Leállnak, szívesen beszélgetnek a képekrõl, nevetve, jókedvûen.

A képek forrása: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1187338/Off-wall-The-astonishing-3D-murals-painted-sides-buildings-trompe-loeil-artist.html

John Pugh munka közben:


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából