Kategória: Építõipari hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-19
Hozzászólások: 0db

Online tervezõi programkészlet acélszerkezetek tervezéséhez

Az interneten is hozzáférhetõek a Ruukki Software Toolbox-ban összegyûjtött, a Ruukki szerkezetek betervezését segítõ szoftverei. A kompozit szerkezetek és a vékonyfalú acélszerkezetek akár ArchiCAD-ben, akár Tekla rendszerben történõ tervezéséhez szükséges programjainak legújabb verziói és a felhasználást segítõ támogatások egy helyen érhetõek el.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A Ruukki folyamatosan megújuló honlapján megjelenõ legújabb alkalmazások a tervezõk mindennapi munkáját segítik, akár csarnoképítésrõl, akár acél alapanyagú tetõfedésrõl van szó. A regisztrált felhasználók a frissítésekrõl hírt, egy-egy szoftver új verziójának megjelenésérõl és a termékek mûszaki adatainak esetleges módosításáról, automatikusan tájékoztatást kapnak.

Ilyen újdonság a PurCalc 1.40 szoftverben történt módosítás, amely segítségével könnyen és gyorsan tervezhetõek és optimalizálhatóak a Ruukki szelemenjeinek felhasználása. A programban megtalálható tervezéshez szükséges összes adat (a termékek, vastagságok, horgany rétegek és performációk) segítségével végezhetõ változatos szûrési lehetõségek támogatják a megfelelõ termék kiválasztását. Az új rendszer segítségével könnyen modellezhetõ a különbözõ tetõk szelemen rendszere, akár trapézlemez, akár tetõ szendvics panel burkolat kerüljön rá.

A PurCalc mellett a Poimu nevû, nemrégiben frissült, a teherhordó lemezek méretezésére fejlesztett program optimalizáló eszköze, a különbözõ statikai vázak összehasonlítása alapján kiszámolja és kiválasztja az adott beépítés esetén legalkalmasabb lemezt. A felhasználónak csupán a szerkezetre és a teherre vonatkozó néhány adatot szükséges megadnia.

A Ruukki legújabb szoftvere a Traypan a szendvicspanelek és C-kazetták méretezésére alkalmas. Segítségével a tervezõ nem csak meteorológiai (szél/hó), hanem a hõmérsékleti terhet is megadhatja, amely lehetõvé teszi a még stabilabb és ellenállóbb acélszerkezet alkalmazását.

Az ArchiCAD és Tekla rendszerekben alkalmazható Ruukki tervezés-támogatói eszközei mindenki számára térítésmentesen, regisztráció nélkül letölthetõek. A Software Toolbox megnyitása alkalmából a fenti, egyébként térítés ellenében letölthetõ Ruukki PurCalc, Poimu és Traypan méretezõ programok pedig 2010. augusztus 20.-ig ingyenesen hozzáférhetõek! Ehhez mindössze egy kódot kell igényelni a ruukki.hungary@ruukki.com e-mail címen, majd ezzel a kóddal regisztrálni a Ruukki Toolbox portálon a www.ruukki.com/software oldalon.

A Ruukki legújabb és legfrissebb szoftverei az alábbi linken tekinthetõek meg: www.ruukki.com/software


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából