Kategória: Építõipari hírek
Utolsó módosítás: 2009-09-30
Hozzászólások: 0db

Pályázni egyszerûen is lehet – komplex megoldások az ECOBUILD-tõl

A lakóházaink korszerûsítésére, energiahatékonyabbá tételére kiírt pályázatok egy része kihasználatlan marad, ugyanis a potenciális pályázóknak gyakran kedvüket szegi a mûszaki energetikai, jogi szabályozóknak való megfelelés. Erre a problémára nyújt megoldást az ECOBUILD, amely teljes körû segítséget nyújt a pályázóknak.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Az Ecobuild honlapján (www.ecobuild.hu) egy helyen találhat komplex megoldást villamos energiával, hõszigeteléssel, hûtéssel, fûtéssel, nyílászárókkal és meleg víz ellátással, vagyis általános felújítással kapcsolatos úniós és hazai pályázatokkal támogatott projektjeihez.

A környezettudatosság csak akkor jelent hatékony, hosszú távú megoldást, ha a mindennapjainkra is kihat, vagyis életünk szerves részévé válik. Épp ezért a környezetvédelmet legjobb talán az otthonunknál kezdeni, hiszen ott töltjük idõnk legjavát, ott fogyasztjuk a legtöbb energiát és ott tudjuk leginkább kifejezni, hogy nem kihasználjuk, csak használjuk a természeti környezetünket.

Az Ecobuild azért jött létre, hogy a lakások, lakószövetkezetek, kertes- és társasházak, középületek energiafelhasználása a tudomány állásának megfelelõen optimalizálható legyen a leginkább költség hatékony módon.

Mivel a környezettudatosság több tényezõs, fontos, hogy összetett megoldások révén csökkentsük minél kisebb szintre a környezeti terhelést.

A nem megfelelõ nyílászáró és szigetelés révén értékes hõenergiát veszítünk, amit komfortérzetünk miatt csak indokolatlanul sok energia felhasználásával pótolhatunk. A hideg telek és az egyre melegebb nyarak fûtési és hûtési igénye ma már szintén helyettesíthetõ környezetkímélõ technológiákkal, például napkollektor, hõszivattyú és rekuperátor segítségével.

A lakásvásárlás vagy házépítés, középületek fejlesztése, felújítása évtizedekre szóló döntés, mely megköveteli a jelenlegi fejlõdés mellett a hagyományos rendszerek felülvizsgálatát, lecserélését. Példának okáért a falak utólagos szigetelése, nyílászárócsere vagy fûtéskorszerûsítés hosszú távon több elõnnyel jár, mint azonnali ráfordítással. Ez azonban nem mindig kivitelezhetõ önerõbõl, a szigetelés vagy fûtés korszerûsítése milliós terhek, amire jó példa a panelprogram is.

Magyarország sajnos nem használja ki az Uniós pályázati kereteket, melynek oka elsõsorban, hogy a potenciális pályázóknak (lakosság, lakószövetkezetek, társasházak, közületek) gyakran kedvüket szegi a mûszaki energetikai, jogi szabályozóknak való megfelelés.

Az Ecobuild nagy elõnye, hogy összefogja és ajánlja az építõanyag gyártókat, forgalmazókat (pl. Diósárok, Isover, Iso-Portál), szaktanácsadókat, pályázatírót (pl. Metodus) és hitelspecialistát (pl. K&H Bank), vagyis egy platformot biztosít a sikeres megoldás összes szükséges résztvevõjének. Továbbá összegyûjti a releváns Európai Uniós és hazai pályázatokat, amelyek megírásához, szakmai és jogi hátteréhez, illetve kötelezõ kommunikációs kihívásaihoz is segítséget tudunk nyújtani.

Az Ecobuild megbízható, szakmailag elismert cégeket ajánl, akik teljesíteni tudják vállalásaikat és megfelelnek a témában kiírt Uniós és hazai pályázatoknak, szigorú elõírásoknak.

Kommunikációs szolgáltatásával az Ecobuild honlapján megjelenõ egyéb, tartalmas információk szintén a lakosság, lakószövetkezetek, társasházak, közületek pályázati lehetõségeit segíti.

A szigorodó energiatakarékos uniós és hazai szabályozás ugyanis felkészült, összehangolt pályázatokat igényel, amelynek bármely pontján jelentkezõ hiányosság a cél eredményességét veszélyezteti.

Mivel mindezen szolgáltatások elérését egy helyen biztosítjuk, a potenciális pályázók idõt és energiát takarítanak meg, ezért is jelentõsen növekedni fog a részvételük és eredményességük a pályázatok világában.

Az Ecobuild közös célunknak tartja az energiahatékonyság, energiatakarékosság és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelését célzó pályázatok komplex kezelését, melynek fontos része, hogy a résztvevõket társadalmi felelõsségvállalás szempontjából összeköti a környezettudatosság és energiatakarékosság fontosságának szem elõtt tartása.

Kövesse figyelemmel a honlap tartalmát és kérdéseivel keresse a szakértõket!

Érdemes, mert az Ecobuild idõt és ENERGIÁT takarít meg Önnek!

www.ecobuild.hu

ECOBUILD: Környezettudatos építkezés, energiatakarékos felújítás a pályázatírástól a kivitelezésig, egy helyen összefogva. Az Ecobuild idõt és ENERGIÁT takarít meg Önnek!


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából