Kategória: Lakberendezés
Utolsó módosítás: 2014-01-20
Hozzászólások: 0db

Pihe-puha melegség textíliákkal

Több költségtakarékos megoldással élhetünk, ha szeretnénk melegebbé varázsolni otthonunkat az őszi-téli szezonban, egyik ilyen lehetőség a megfelelő lakástextíliák használata.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Amikor beköszöntenek a hűvösebb napok, előkerülnek a szekrényből a kötött pulóverek, a vastagabb szabadidőruhák, ruházatunkat a hűvösebb időjáráshoz igazítjuk. Öltöztessük otthonunkat is melegebb ruhába!

A szép függönyök, szőnyegek, takarók, díszpárnák azon túl, hogy az otthonosság érzetét keltik bennünk, ősztől abban is a segítségünkre lehetnek, hogy komfort- és hőérzetünket pozitívan befolyásolják. A pihe-puha textíliák már látványukkal is „melegítenek” bennünket.

A könnyű, lenge függönyöket érdemes vastagabbra cserélni, mert jobban szigetelnek. Válasszunk a bútorokhoz, fal színéhez illő meleg színekből úgy, hogy az új lakástextilekkel is megmaradjon az eredeti színharmónia.

Ahol egyébként nem használunk szőnyegeket, télen oda is teríthetünk. Nagyon divatosak (és melegek is) a hosszú szálú szőnyegek, használjuk őket bátran a kanapé, vagy ágy elé, papucs nélkül sem fogunk fázni, ha letesszük a lábunkat. Az előszobában, közlekedő folyosókon jól mutatnak a rongyszőnyegek, és könnyű őket tisztán tartani. A gyerekszobába is praktikusabb a több, kisebb szőnyeg, hiszen a bútorok (szék, kisasztal, tárolódobozok) mozgatásakor, és bizonyos játéktevékenységek (pl.: építőjátékok) alkalmával könnyebben boldogulnak csemetéink, ha kedvük szerint rendezkedhetnek a padlón. (Ők egyébként is sok időt töltenek lent a földön, itt játszanak a legszívesebben, még akkor is, ha van kényelmes kanapé, rakodóasztal.) Aki minden nap főz, a konyhába is választhat szőnyeget, akkor nem kell a hideg padlón jönni-menni, amíg tartanak a konyhai munkálatok. Egy futószőnyeg bármikor kirázható, kimosható. Nagyon barátságosak azok a konyhák, ahol függönyöket, székpárnákat, szőnyegeket látunk magunk körül. (Nagymamáink sem sajnálták az energiát, ha mosni kellett őket, hiszen a vidéki konyhák hangulatához hozzátartoztak a kézzel készített bájos textíliák.)

Amikor kint esik az eső, és fúj a szél, bent a meleg szobában jó érzés felkuporodni a kanapé sarkába, vagy egy fotelba. Vegyenek bennünket körül puha párnák, takarók, melyekkel kényelmesebben elhelyezkedhetünk, és derekunkat, lábunkat is melegen tartják. A kanapéra, fotelre helyezett díszpárnáktól a bútorok kevésbé tűnnek „szögletesnek”, ezáltal az egész helyiség küllemét „puhítják”.

A flanel, szőrme, gyapjú, pamut, zsenília, polár lakás-kiegészítőkkel a leghidegebb napokon sem kell fáznunk. Bújtassuk meleg ruhába otthonunkat is!

Laky J. Eszter

Képek forrása: 1, 2


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából