Kategória: Burkolat
Utolsó módosítás: 2012-08-10
Hozzászólások: 0db

Praktikus design megoldások a fürdõszobában
Álmodozni jó és néha kell is!

A manapság trendinek számító design magazinokat lapozgatva mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon mikor lesz nekem ilyen csodaszép fürdõszobám?

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Formatervezett szaniterek, design csapok, különleges csempék és a hozzá kapcsolódó kiegészítõk finom eleganciával és ízléssel megkomponált egységben, vagy egzotikus világokat idézõ hangulattal. Ezeknek a megoldásoknak legtöbbször a pénztárca szûkössége szab határt. Vagy mégsem? Sok esetben a nem megfelelõ kivitelezés, a felhasznált anyagok minõsége vagy a részletek otrombasága oszlatja el esztétikus fürdõszobánk álomképét. Léteznek azonban olyan megoldások, amelyek alkalmazásával olcsón, praktikusan, egy kis odafigyeléssel megvalósíthatjuk vágyainkat. Az elsõ és legfontosabb pont a csempe és a szaniterek kiválasztása. Már itt válaszutak tömkelege elõtt állunk, hogy kádat vagy zuhanyfülkét válasszunk a hely adottságainak megfelelõen. Amennyiben a zuhanyfülke mellett döntünk, egyszerû, esztétikus, hely-, és pénz takarékos megoldás lehet az épített zuhanyfülke. Itt a leggyakoribb probléma a nem megfelelõ vízszigetelés kialakítása, amelyet olyan kiegészítõ termékekkel, mint a zuhanykabin szigetelés szett a Murexintõl, egyszerûen meg lehet oldani. Ezen anyagok alkalmazása olyan befektetés, ami sokszorosan megtérül, ha kiküszöböljük a vizesedést és az újból keletkezõ, jóval magasabb költségeket, amelyeket a késõbb felmerülõ javítás ró a nyakunkba. Ha mindezeket idõben átgondoljuk, és kivitelezõnket is sarkalljuk erre, nemcsak mi, de a szomszédaink is boldogok lesznek.

A csempe kiválasztása kardinális kérdés egy fürdõszoba esetében, hiszen ez adja meg a karakterét. A csempék választéka akár a csillagos ég, s ehhez igazodnak az árak is. Azonban az egyszerû és olcsó csempét is fel lehet dobni, karakteres, a burkolathoz illeszkedõ vagy éppen attól elütõ fugázó anyaggal, vagy éppenséggel a fugához keverhetõ Murexin epoxi fugacsillámporral, amely izgalmas látványt nyújt, és csillogó hatást ad az egyszerû csempének is. A Murexinnél már több mint 20 különbözõ színû fugázó anyag közül lehet kiválasztani a megfelelõt. Természetesen alkalmazhatunk mozaikcsempét vagy üvegmozaikot is akár nagyobb, akár kisebb felületeken. Az üvegmozaikok nagyon látványosak és kiválóan alkalmasak arra, hogy megadják a helyiség alaphangulatát. Ezek beépítésénél azonban körültekintõen kell eljárni, hiszen a nem megfelelõ ragasztók használata befolyásolja a mozaik színhatását, illetve módosíthatja az összképet is. Ezért ezeknél az üvegmozaikoknál minden esetben a normál, szürke ragasztó helyett fehér színû csemperagasztó használata javasolt, amelynek színe nem üt át az üvegen, s nem változtatja meg annak színhatását. Hasonló ragasztót kell alkalmazni a beltéri természetes világos színû kõburkolatokhoz is. (Murexin KPF 31 Profiflex ragasztóhabarcs vagy KWF 61 Flex csemperagasztó)

Ha már megvan a csempénk, a szaniterek, és ezeket sikerült megfelelõ módon beépíteni, jöhetnek a kiegészítõk, polcok, tükrök, törülközõtartó és társaik. Ezek rögzítése a falon általában csavarozással történik, amihez bármennyire is fáj a szívünk, bele kell fúrni a csempébe, ami egyrészt nem nyújt szép látványt, másrészt könnyen megrepesztheti a csempét, és ha nem vettünk tartalékot, vagy már nem lehet kicserélni a törött csempét, csak a bosszúságot okozza. Ezek elkerülésére olyan megoldásban is gondolkozhatunk, ami megkíméli csempénket vagy festett falunkat az éktelenkedõ lyukaktól. Azokat az eszközöket, mint a fali tükör, amelyeknél nem fontos a teherbírás, megspórolva a fúrást, könnyedén felragaszthatjuk a falra. Ilyen esetekre az X-Bond MS-K 88 univerzális ragasztó tökéletes megoldást nyújt, s bárki otthon házilag elkészítheti, ezt tanúsíthatjuk!

További szépségtippekért látogasson el a www.szepuljonamurexinnel.hu oldalra, és akár legyen azok között a vásárlók között, akik az év végéig havonta rendezett sorsolásokon visszanyerhetik a megvásárolt Murexin termékek árát. További feltételek a fenti oldalon.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából