Kategória: Lakberendezés
Utolsó módosítás: 2014-04-14
Hozzászólások: 0db

Régi bútor nem vén bútor

Szeretem a praktikus, új, modern bútorokat, de hiszek régi társaik lelkében is. Szükségünk van rájuk, értéket, örök szépséget képviselnek.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Dédszüleink, nagyszüleink bútorai között biztosan találunk olyan darabot, amely csempészhet egy kis bájt modern bútoraink közé. Szép, karakteres formáikkal, díszeikkel, polcaikkal, kis fiókjaikkal nagyon hangulatos kiegészítői lehetnek lakásunknak.Ha hozzánk kerül egy régi bútor, mindenképpen járjunk utána, hogy miként érdemes felújítani! Megérdemlik, hogy óvatosan bánjunk velük, akkor maradnak meg eredeti szépségükben. Talán más színt álmodunk rájuk, másként látnánk őket szívesen otthonunkban, (ami nem baj) de a végeredmény legyen méltó eredeti állapotukhoz!

 Egy mutatós kredenc, egy kedves tulipános láda, vagy egy szép, antik fésülködőasztal a legkedvesebb bútorunkká válhat, de az egész otthonunkhoz fűződő viszonyunkat is befolyásolhatja. Emlékeztetnek bennünket arra, hogy régen kézzel készültek, és tovább öröklődtek a tárgyak. Vigyáztak rájuk, megbecsülték őket, mert bennük további értékes holmik kaptak helyet: porceláncsészék, hímzett terítők, könyvek, képeslapok, ékszerek. Talán egy-egy szép, megmentett és felújított bútor ezentúl a mi kedves holminknak ad helyet. 

Ha szeretnénk életterünket meghittebbé, otthonosabbá tenni, és látjuk a régi tárgyakban a varázst, keressünk helyet ezeknek a szép bútordaraboknak! Egy új konyhát, vagy étkezőt is érdekesebbé tehet a régi diófatálaló, ami még a dédi pici szoba-konyhájában volt, a padlásról előkerült faládika pedig pontalkalmas lehet az előszobába cipőtárolásra, vagy gyermekeink kuckójába játéktárolónak. A gyerekek különösen szeretik a régi játékokat, használati tárgyakat és bútorokat, szívesen hallgatják meg tőlünk a hozzájuk kapcsolódó történeteket is. Ezek az igaz mesék gyökereinket erősítik, és szeretetet közvetítenek tovább és tovább… 

 

A cikk forrása: Tuti Szoba - Tér és személyiség harmóniája


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából