Kategória: Lakberendezés
Utolsó módosítás: 2013-09-25
Hozzászólások: 0db

Rusztikus hangulatban

Amikor elszomorodik, és hűvösödik az idő, egyre kevesebb lehetőségünk van arra, hogy a szabadban legyünk. Munka után bevackolunk, és átadjuk magunkat otthonunknak. Egyszerű, de barátságos környezetre vágyunk, ahol puha takarónkkal, és kedvenc könyvünkkel kényelmes fotelünkbe helyezkedhetünk. A rusztikus otthonok melegségükkel felkínálják nekünk ezt a lehetőséget, csak élni kell vele!

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Bár a rusztikus szó jelentése paraszti, falusias, nem feltétlenül kell kizárnunk e stílus jellemzőinek használatát városi otthonunkban sem. Ha nekünk tetszenek a kezeletlen, durvább felületek, az egyszerű és természetes anyagok, akkor bátran gondolkodhatunk rusztikus otthonban – bárhol is lakunk.

Sokan vannak, akiknek az ízléséhez ez a stílus áll a legközelebb, mert olyan hangulata van, ami nem helyettesíthető mással. A fa és a kő eredeti szépsége, a felületeken játszó fény és árnyék különlegessége életet visz környezetünkbe. Mintha a természet eme otthonokon keresztül üzenni is szeretne nekünk: „nem kell mindent átformálni”. Milyen igaz! Valóban nem szükséges minden sarkot levágni, minden felületet legyalulni, vagy átfesteni, hiszen az anyagoknak van saját, tiszta szépségük! Egy érdesebb vakolat, vagy göcsörtösebb fa dinamikusabbá varázsolja körülöttünk a teret. Életünkben annyi szabály vesz bennünket körül, legalább otthonunkban legyen egy kis szabadság és szabálytalanság!

A burkolatok, felületek, bútorok végső formájukat akkor fogják csak megmutatni, amikor elkészültek. Talán még akkor sem teljesen, hiszen lehet, hogy egy-egy részletét majd csak később vesszük észre. Egy szép kő a kandalló sarkánál, egy izgalmas faág, ami még jól jöhet fogasként… A rusztikus otthon kialakítása igazi kreatív, alkotó munkát jelent. Ez a dekorációk tekintetében is megállapítható, hiszen a rusztikus lakásokba a díszítéshez is a természet „kincseiből” érdemes válogatnunk.

A legtöbb ember arra vágyik, hogy az őszi-téli napokat egy faházban, kandalló mellett töltse, ahol a pattogó tűz fényénél minden meleg, barátságos, meghitt. Talán sem faházunk, sem kandallónk nincsen, de néhány rusztikus tárgy segítségével mégis izgalmasabbá és otthonosabbá válhat környezetünk. Járjunk nyitott szemmel, amikor sétálunk, vagy kirándulunk, mert rátalálhatunk néhány érdekes faágra, termésre, kőre, amiből szép dekorációt készíthetünk otthonunkba!

Laky J. Eszter

Forrás: www.tutiszoba.hu


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából