Kategória: Kémény , Építõanyag szakismeret
Utolsó módosítás: 2008-07-16
Hozzászólások: 0db

Schiedel Avant kéményrendszer

Kondenzációs és alacsony füstgáz-hõmérsékletû kazánok egyedi kéménye. Az égési levegõt is biztosító, környezetbarát kéményrendszer az égéstermék leggazdaságosabb kivezetésére. Zárt és nyitott égésterû kazánok egyaránt problémamentesen csatlakoztathatók hozzá. Ellen- vagy egyenáramú mûködés; a Schiedel Avant mindkét esetben jó választás.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Schiedel Vario: Új kémény-generáció, kézzelfogható elõnyökkel

A Schiedel Quadro rendszer tapasztalatai alapján fejlesztettük ki a Schiedel cég az intelligens füstgázelvezetõ rendszerek új generációját: a Schiedel Vario-t. A rendszer minden egyes elemét újragondoltuk és továbbfejlesztettük. A rendszer szíve a technikailag tökéletes, új, bordás külsõ felületû kerámiacsõ. Az alaposan átgondolt koncepciónak köszönhetõen a Schiedel VARIO egy olyan égéstermék elvezetõ rendszer, amely tökéletesen illeszthetõ a tüzelõberendezéshez, de már az épület falazásával együtt felépíthetõ.

 

Kerámia - a biztonság garanciája

A Vario rendszerhez a Schiedel kifejlesztette a teljesen új, kiemelkedõ teljesítményû kerámiacsövét. A biztonság alapgondolata: a kerámia a maximális mértékben hõ- és korrózióálló. A csõ új összetételû és adagolású alapanyag receptúrája, valamint a kizárólag a Shiedel számára kifejlesztett préselési eljárás következtében egy, a nedvességgel szemben teljesen érzéketlen csõ jött létre, amely egyesítette magába a kéményépítésben eddig használt samottcsövek valamennyi kiváló tulajdonságát.

 

Új megoldás: Schiedel Avant

A kondenzációs és alacsony füst-gázhõmérsékletû kazánok egyaránt probléma mentesen csatlakoztathatók mindegy, hogy túlnyomásos vagy huzatigényes mûködésûek. Minden tüzelõanyaghoz alkalmazható 200°C füstgáz-hõmérsékletig. Egyaránt használható a zárt és nyitott égésterû kazánok esetén. Megépíthetõ egyenáramú és ellenáramú mûködési elv szerint. Ellenáramú mûködés esetén a hõcserélõ elv energiamegtakarítást eredményez.

Alapvetõen az egy lakás nagyságrendet kiszolgáló kéménytípus. A kéményrendszert mind mûködés, mind tûzvédelem szempontjából bevizsgálta a TÜV, és a Német Építéstechnikai Intézet. Magyarországon az ÉMI-TÜV Bayern A-25/1998. ÉME számon a forgalomba hozatalát és beépítését engedélyezte.

Forrás: www.schiedel.hu

Schiedel Kéménygyár Kft.

8200 Veszprém, Kistó u. 12.

Telefon:          88/576-700

Fax:                 88/576-704

www.schiedel.hu


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából