Kategória: Kémény , Építõanyag szakismeret
Utolsó módosítás: 2008-07-23
Hozzászólások: 0db

Schiedel Multi kéményrendszer

Társasházi lakások egyedi fûtõberendezéseinek gyûjtõkéménye. Az energiamegtakarító hõcserélõ elvet hasznosító, zárt égésterû fûtõberendezések égéstermékének elvezetésére szolgál. Mind a kondenzációs, mind pedig az alacsony füstgáz-hõmérsékletû technológiák esetében használható és ezek kevert rendszerben is ráköthetõk. Akár 10 készülék is ráköthetõ 1 kéményre.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Különleges gyûjtõkémény társasházi lakások egyedi fûtéséhez,alacsony füstgáz hõmérsékletû és kondenzációs kazánokhoz.

A kéményre a társasházak lakásainak egyedi fûtõberendezései gyûjtõ rendszerben csatlakoztathatók. Az energiamegtakarító hõcserélõ elvet hasznosító, zárt égésterû fûtõberendezések égéstermékének elvezetésére szolgál. Mind a kondenzációs, mind pedig az alacsony füstgáz-hõmérsékletû technológiák esetében használható és ezek kevert rendszerben is ráköthetõk.

Gázfûtés esetén alkalmazható, 200°C füstgáz-hõmérsékletig. A kéményrendszert mind mûködés, mind tûzvédelem szempontjából bevizsgálta a TÜV, és a Német Építéstechnikai Intézet. Magyarországon az ÉMI-TÜV Bayern A-25/1998. ÉME számon a forgalomba hozatalát és a beépítését engedélyezte.

 

A Schiedel Multi rendszer elõnyei:

Emeletenkénti csatlakozás - egyedi fûtés esetén

A Schiedel MULTI legelõnyösebb tulajdonsága a társasházak számára az, hogy több (akár szintenként is több) egyedi fûtõberendezés is ráköthetõ. Az egyes emeletek mindegyik kazánja korlátozás nélkül használható, és egyedileg szabályozható. Így egyedileg számolhatók el az egyes lakások fûtési költségei és nem kell bonyolult megosztási és elszámolási rendszereket alkalmazni a központi fûtés költségeinek lakásokra bontásánál.

 

Schiedel MULTI: energia-megtakarítás a hõcserélõ elv segítségével

A Schiedel MULTI rendszert ellenáramú mûködésre fejlesztettük ki. Ily módon, a Schiedel hõcserélõelv-koncepciója révén energia takarítható meg, hiszen az égéshez szükséges levegõ a kéményben lefelé haladva felmelegszik a belsõ kéménycsõtõl. Ennek a megoldásnak köszönhetõen akár 7% energiamegtakarítás is elérhetõ; a csõ bordás külsõ felülete pedig - megnövelve a hõátadó felületet - még tovább fokozza ezt az elõnyös hatást.

Értékarányos befektetés, kiemelkedõ haszon: a Schiedel Multi rendszer

A Schiedel MULTI leegyszerûsíti a levegõ-füstgáz kéményrendszerek építését: négyféle köpenytéglaméret elegendõ az összes csõátmérõhöz. A Schiedel MULTI rendszer minden elvárásnak képes megfelelni.

 

Még gyorsabb, még egyszerûbb építés

A Schiedel MULTI súlya a korábbi rendszerekhez képest tovább csökkent. A Quadronál megismert és a könnyû építhetõség miatt megkedvelt köpenyszerkezetbe itt egy olyan kerámia csõ illeszkedik, melynek falvastagsága csak 7-9 mm. A tubusba elõre gyárilag felhordásra elõkészített ROTEMPO hézagtömítõ massza mind az építési munka elõtti elõkészületet, mind a problémamentes felhordást egyszerûvé és biztonságossá teszi. A gyárilag a csõ végére felragasztott tömítõ-központosító karmantyú is a helyszíni építés gondtalanságát hivatott elõsegíteni.

 

Tökéletes megbízhatóság

A funkcióbiztonság a Schiedel MULTI esetében nagyon magas szintû. Pl. az új fejlesztésû kerámiacsõ hossza 66 cm, mely a fugák számának csökkentésével is szolgálja az optimális tömítettséget. A rendszerhez kifejlesztett merevítõ részlet, mely a köpenytégla négy csatornájába építhetõ be, statikai biztonságot nyújt a tetõbõl hosszan kiálló kémények esetén.

 

Forrás: www.schiedel.hu

Schiedel Kéménygyár Kft.

8200 Veszprém, Kistó u. 12.

Telefon:         88/576-700

Fax:                88/576-704

www.schiedel.hu

 


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából