Kategória: Kémény , Építõanyag szakismeret
Utolsó módosítás: 2008-07-10
Hozzászólások: 0db

Schiedel Quadro kémény

A Schiedel kéményrendszerek komplett megoldást jelentenek: a pincétõl a padlásig, és a tetõn túl is. Univerzális kéményeink minden fûtõanyaghoz, valamint az összes jelenlegi és jövõbeli fûtési technológiához alkalmasak. A kiváló minõségû alapanyagokból készülõ, kompatibilis kéményelemek a füstben keletkezõ agresszív anyagokkal szemben ellenállóak, a rendszer füst-tömör és tûzbiztos.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.
Többszintes lakóépületek gyûjtõkéménye

 

Különösen a többszintes házaknál a gáz etázsfûtés elõnyt jelent a központi fûtéssel szemben. Minden kazán bármikor és korlátozás nélkül mûködhet és egyedileg szabályozható. Ezzel megvalósul az optimális energiafelhasználás és a környezet is kevésbé károsodik. Lehetõvé válik a fûtési költségek lakásonkénti pontos és külön-külön történõ kiszámítása. Ezzel elkerülhetõ a közös költségek megosztásából adódó nézeteltérés.

 

A helyiség légterétõl független, zárt égésterû kazánok esetén nem kell több helyiséget egyetlen légtérré összekapcsolni, ezzel elkerülhetõk a hézagmentes ablakok okozta égéstechnikai problémák, a kellemetlen áthallások, a felesleges hõveszteségek.

 

A tüzelõberendezéseknek levegõre van szükségük, sok levegõre. A Schiedel Quadro, ez a speciálisan kifejlesztett rendszer biztosítja ezt a levegõt és egyúttal gondoskodik az égéstermékek elvezetésérõl is. Az égéshez szükséges levegõ biztosítása és az égéstermékek elvezetése több kazán esetén is biztosítható a Quadróval, s ezzel helyet lehet megtakarítani.

 

A Schiedel Quadro megfelel a levegõ-füstgáz kéményekkel szemben támasztott összes követelménynek. Az alaptól a kiáramlási torkolatig biztosítja egy rugalmas és biztos jövõjû rendszer elõnyeit.

 

 

Négy jelentõs elõnye:

  • Egyszerû építés
  • A kazánok mind a négy oldalról csatlakoztathatók
  • Energiamegtakarítás a hõcserélõ elve miatt
  • Statikai biztonság - a vasaláshoz a hornyok állnak rendelkezésre

 

Egyszerû építés

Kisebbek és könnyebbek az új köpenytéglák, így még jobban használhatók. Egy új távolságtartó segítségével a kerámia betétcsõ könnyen központosítható.

 

Sokoldalú csatlakozási lehetõségek

A köpenytégla új geometriája optimális. Mind a négy oldalról biztosítja a csatlakozás lehetõségét. Emeletenként 4, egy kéményhez összesen 10 tüzelõberendezés csatlakoztatható. A csatlakozóelemek az építkezéseknél használatos szerszámokkal könnyen beépíthetõk. A Schiedel hézagkitt segítségével a füstgázkürtõvel légmentesen összekapcsolhatók.

 

Energiatakarékos mûködés

Ott, ahol korábban egy különálló levegõjárat volt, ott most hõcserélõ elve mûködik: a hideg levegõt, ami a füstgázcsõvel koncentrikusan áramlik, lefelé tartó útja során a füstgáz elõmelegíti. Ez további energiamegtakarítást jelent.

 

Statikai biztonság

Ez különösen akkor fontos, ha a kémény jelentõsen túlér a tetõn. A négy vasalási horonyba szükség esetén erõsítõ vasak építhetõk be és ezzel a kémény megfelelõen szilárddá tehetõ. Ez lehetõvé teszi a kéménynek a házon belüli tetszõleges elhelyezését is.

 

Schiedel Quadro - rendszerbe foglalt program

Az új Schiedel levegõ-füstgáz rendszernél a típusprogram is optimalizálásra került. Mindössze négy köpenytégla típusban hét különbözõ keresztmetszet helyezhetõ el. Emellett a rendszer megfelel minden szükséges égési, hõ-és hangszigetelési elõírásnak. Nincs szükség további hõszigetelõ körülfalazásra.

 

Minõségi samottcsövek és integrált fejmegoldás

Az alkalmazott kerámia béléscsõ megfelelõ tömítettség és szilárdság biztosítása mellett hõ-, hõingadozás- és saválló. A csõ és csatlakozási helyek nagyon egyszerûen szerelhetõk. A kéményfej olyan kialakítású, hogy biztonságosan szétválasztja a kiáramló füstgázt a bevezetett égési levegõtõl. Az esztétikailag is igényesen megtervezett kéményfej mind a tetõn kívül körbefalazott, mind az elõregyártott kéményfejköpeny alkalmazását lehetõvé teszi!

Schiedel Kéménygyár Kft.

8200 Veszprém, Kistó u. 12.

Telefon: 88/576-700

Fax: 88/576-704

www.schiedel.hu


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából