Kategória: Kémény , Építõanyag szakismeret
Utolsó módosítás: 2008-07-01
Hozzászólások: 0db

SCHIEDEL UNI***PLUS KÉMÉNYEK

Hõszigetelt samott bélésû kéményrendszer. Minden nyitott égésterû készülék, szén, fa, gáz és olaj tüzelõanyag füstgázának elvezetésére alkalmas, abban az esetben is, ha folyamatos kondenzáció várható.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Nyitott égésterû készülékek, szén, fa, gáz és olaj tüzelõanyag füstgázának elvezetésére alkalmas, és abban az esetben is, ha folyamatos kondenzáció várható.

A kéményrendszer univerzális, bármely tüzelési mód esetén biztonságosan alkalmazható.

30 év savállósági, kiégésbiztonsági és nedvességre érzéketlenségi garanciával!

b97a8ee23b.jpg

Az MSZ EN 13.384 szabvány szerint a csak "száraz" üzemre alkalmas kéményeknél számítással kell igazolni, hogy a belsõ falhõmérséklet a kéményfedkõnél stacionárius állapotban, a vízgõz harmatpont-hõmérséklete felett van. Ez azt jelenti, hogy a kéményben hosszabb idõtartamon keresztül nem csapódhat ki nedvesség. Ez a követelmény azonban nem érvényes a nedvességre érzéketlen kéményekre! A Schiedel hátsó szellõzésû szigetelt kémény kielégíti azokat a követelményeket, amelyeket a nedvességre érzéketlen kéményekkel szemben kell támasztani.

Ezért a kémény olyan hõmérséklet- tartományokban is alkalmazható, ahol a normál kémények az átnedvesedés veszélye miatt már nem felelnek meg.

A Schiedel hátsó szellõzésû szigetelt kémény univerzálisan alkalmazható.

Lakásépítésben olaj-, gáz-, fa- és széntüzelésû központifûtés-berendezések kéményeként éppen úgy, mint nyitott kandallók, egyedi tüzelõberendezések és gáz-etázsfûtések számára is alkalmas, anélkül, hogy ezen tûzhelyek égéstermék hõmérsékletére tekintettel lenne.

Az ipari építkezéseknél gõzkazánok, hulladékégetõ kemencék, sütõrostélyok, sütõkemencék, nagy-konyhai sütõk, fa- és forgácstüzelésû kemencék, füstölõberendezések, szárítóberendezések és belsõ bélésként szabadon álló kéményekhez masszív kivitelben alkalmazható az UNI kémény. Hátsó szellõzés mûködése A nedvesség a hõszigetelés ellensége. A legjobb hõszigetelésnek sincs értelme, ha nem gondoskodunk arról, hogy a szigeteloanyagoktól tartsuk távol a nedvességet. A levegõ 25-ször jobb hoszigetelõ képességekkel rendelkezik, mint a víz. Ha az építõ- és szigetelõanyag pólusai vízzel telítõdnek, elvesztik szigetelõ hatásukat. A szigetelõrétegek hátsó szellõztetését az építõiparban hosszú idõ óta nedvességkárosodások megakadályozására alkalmazzák. Tipikus példák erre a hõszigetelt külsõ falak hátsó szellõzésû burkolattal, egy olyan konstrukció, amely a gyakorlatban egyszerû felépítése és ezzel összefüggõ megbízhatósága révén bevált.

hatso_muk_1.jpgA Schiedel hátsó szellõzésû szigetelt kémény konstrukciója ezekre a tapasztalatokra épül. Erre a célra a köpenytégla sarkaiban csatornákat képeztünk ki, amelyben a legalsó köpeny-téglában lévõ levegõbevezetõ nyíláson és a speciális lábazati tégla körül állandó levegõ áramlik. A csatornák alakjánál és elrendezésénél azokat a geometriai lehetõségeket használjuk ki, amelyeket a köpenytégla kör alakú belsõ és a négyszögletes külsõ alakja biztosít. A csatornákban az alulról felfelé áramló levegõ a kéménybõl a leadott hõt és nedvességet magával ragadja és a szabadba kiszállítja. hatso_muk_2.jpgA nemesacél hõtágulásihézag-karmantyún levegõátvezetõ nyílások vannak, amelyeken keresztül a levegõ a kéménykürtõbe áramlik és ezután az égéstermékkel együtt távozik a szabadba. A nedvesség elvezetése, a kémény hátsó szellõzése által, a fûtés leállásának idején is hatásos. A hátsó szellõzés megakadályozza, hogy a nedvesség a kémény szerkezetében összegyûljön, ezáltal biztosítja a szigetelõréteg tartós hatását és védi a külsõ köpenyt a nedvességkárosodástól. Korszerû fejkialakítás, torkolati kúp Alakjánál fogva biztosítja, hogy a külsõ légmozgás (szél) hatására a kitorkolás síkjánál szívás lépjen fel, és ezzel tovább javítja a kémény huzatviszonyait. Beépítése szükségtelenné teszi a hõtágulási-hézagkarmantyú használatát, hiszen a kúp együtt mozog a hõtáguló samottcsõvel, s így az égéstermék végig a samottcsõben halad és távozik.

Forrás: www.schiedel.huSchiedel Kéménygyár Kft.8200 Veszprém, Kistó u. 12.Telefon: 88/576-700Fax: 88/576-704www.schiedel.hu


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából