Kategória: Építõipari hírek
Utolsó módosítás: 2012-05-08
Hozzászólások: 0db

Soha nem látott nagyságú nemzetközi érdeklõdés a RENEXPO iránt

Május 10-én, csütörtökön megnyitja kapuit a 6. RENEXPO, Magyarország vezetõ energetikai szakkiállítása, amely iránt az idén korábban nem látott nagyságú a nemzetközi érdeklõdés. A 6. RENEXPO Central Europe-on, a rendezvény nevéhez méltóan szinte a teljes közép európai régió képviselteti magát. Mintegy 100 kiállító érkezik 10 országból, vagyis a hazai közönség elõtt bemutatkozók 30 százaléka külföldi lesz. Német, lengyel, osztrák, román, szlovák, szlovén, cseh, szerb, olasz szakemberekkel találkozhatnak azok, akik május 10-12 között kilátogatnak a Hungexpo vásárvárosba.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A RENEXPO-n bemutatkoznak a világ legkorszerûbb technikáinak képviselõi. Láthatóak lesznek a legújabb napkollektorok, napelemek, bioenergiával mûködõ kazánok. Az UniStreet-en 5 egyetem képviselõivel is találkozhatnak azok a látogatók, akik arra kíváncsiak, melyek az aktuális fejlesztési irányok a modern energiaiparban. A szakembereket szakmai napok és nemzetközi konferenciák várják kiemelten biogáz, napelemek és napkollektor témában, mert ezeken a területeken Magyarország óriási, eddig kihasználatlan potenciállal rendelkezik. A találkozókon ott lesznek a Kormány és az illetékes Minisztériumok képviselõi, így megismerhetõk lesznek a várható pályázati elképzelések is.

A kiállítás mindhárom napján külön standdal lesznek jelen az Energiaközpont munkatársai, így a szakmai érdeklõdõk, befektetõk, fejlesztõk pontos információkhoz juthatnak az elérhetõ állami támogatásokról.

Az eseménysorozat csúcspontjaként május 12-én, szombaton a RENEXPO-n megrendezésre kerül az Elektromos Mobilitás Napja, amikor a nagyközönség elõtt ingyenesen nyitja meg kapuit a vásárváros. Itt mutatkozik be az E-Mobility Network, vagyis azok a nagy magyarországi vállalatok, köztük a kezdeményezõ ELMÜ-ÉMÁSZ csoport, amelyek elhatározták, hogy az elektromos közlekedés népszerûsítésében úttörõ szerepet vállalnak hazánkban.

Több vezetõ gépkocsigyártó elhozza elektromos szériaautóját, így a magyar közönség elsõként lehet tanúja annak a forradalomnak, amely világszerte folyik az autóiparban és amelynek következményeként belátható idõn belül elköszönhetünk a tisztán benzinüzemû gépjármûvek korszakától.

A kiállítás sztárja minden bizonnyal a Toyota harmadik generációs hibrid gépkocsija, a "Prius Plug in" lesz, amelyet elõször láthat a magyar közönség majd mindenkit megelõzve, hiszen az autó hivatalos bemutatkozása csak õsszel várható.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából