Kategória: Jogi hírek
Utolsó módosítás: 2014-04-15
Hozzászólások: 0db

Szigorodtak a lakóépületek energetikai előírásai

2014. április 7-én életbe lépett az épületek energetikai jellemzőiről szóló törvények módosítása, amelyben lényegesen szigorúbb előírások láttak napvilágot az újonnan épülő házakkal kapcsolatban.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A törvénymódosítás többek között szigorította a közel nulla energiaigényű épület fogalmát, amely szó szerint idézve mától így hangzik: „közel nulla energiaigényű épület: az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló kormányrendelet szerinti költségoptimalizált szinten megvalósult vagy annál energiahatékonyabb épület, amelyben a primerenergiában kifejezett éves energiaigény legalább 25%-át olyan megújuló energiaforrásból biztosítják, amely az épületben keletkezik, az ingatlanról származik vagy a közelben előállított.”

Fontos módosítás továbbá, hogy 2015. január elsejétől a támogatásból, vagy közpénzből megvalósított épületeket közel nulla energiaigényűre kell kialakítani, majd három éven belül előre láthatóan minden új lakóépületre kiterjesztik ezt a szigorítást.

Az alábbi ábrán látható, hogy az épület határoló szerkezetire nézve mekkora lesz a legmagasabb megengedett hőátbocsátási tényező:

A teljes törvénymódosítás a magyar Közlönyben jelent meg, amit itt lent, a "LETÖLTHETŐ ANYAGOK" alatt lehet megtekinteni, és menteni.

Letölthető anyagok

MAGYAR KÖZLÖNY 2014/35 - http://www.epitesiportal.hu/attachments/cikkek/429/mk14035.pdf

Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából