Kategória: Lakberendezés
Utolsó módosítás: 2013-03-09
Hozzászólások: 0db

Tavaszvárás otthonunkban

A tavasz tele van energiával. A téli álomból újraébredünk, felfrissülünk, és ezt az üdeséget mindenhol érezhetjük: hangokban, illatokban és látványban is. Ezek együttesen adják azt a jó közérzetet, amit tavasszal testünkben és lelkünkben is érzünk. Vigyük be ezt a kellemes tavaszi hangulatot otthonunkba is!

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Színek:

Ha elmegyünk egyet sétálni, a gyümölcsfák és díszcserjék virágzásával olyan színpompa tárul elénk, ami semmihez sem hasonlítható. A halvány rózsaszínek, vagy éppen az élénk ciklámenek vidámságot varázsolnak körénk. A friss fû és hajtások zöldje, az ég kékje, a nap sárgája még üdébbé teszik környezetünket.

A tavaszi színek rengeteg lehetõséget nyújthatnak, ha lakásunkat szeretnénk frissebb, vidámabb színekkel megtölteni. Fontos azonban, hogy ne legyen túl tarka, mert az inkább zavaró, mint kellemes. Legyen egy színcsoport (egy fõ színnel) kiválasztva, köré érdemes felépíteni az otthon színeit. A téma ott van a természetben, körülöttünk. Válasszuk ki, melyik tetszik nekünk a legjobban (A teljesség igénye nélkül): 

  • Citromsárgák és halványzöldek: nárciszok, aranyesõk, virágos rétek kedves színei

  • Sötét és világoszöldek: a fû, a levél üde szépségét adja vissza – nyugalmat áraszt

  • Tengerkékek, égkékek homokszínekkel együtt: a vízpart közelsége ihlette ezt a színösszeállítást: az a nyugalom köszön vissza, amit ott érzünk

  • Halványrózsaszínek fehérrel: pasztell árnyalatok, melyek nagyon finom, kellemes hatást keltenek: virágzó gyümölcsfáink szemet gyönyörködtetõ színei

  • Sötétrózsaszínek fehérrel: kicsit karakteresebb páros, de nagyon csodálatos színvilágot eredményeznek ezek a színek

  • Narancsszínek zölddel: a sárga, narancssárga és zöld együtt nagyon vidámak, üdék

  • Pirosak zölddel: szintén karakteresebb összhatást eredményeznek ezek a színárnyalatok, de kerti bútorokon, vagy konyhában nagyon frissek együtt. Kisebb mennyiségben is dekoratívak.

  • Halványlilák és rózsaszínek vagy fehérek: A levendula, vagy jácint színei textíliákon, például fehérrel együtt nagyon szépek.

Az otthonunk alapszíneihez (falak, burkolatok, ülõgarnitúra stb.) megfelelõt válasszunk a tavaszi kiegészítõkbõl, hogy egységes képet mutassanak.

Minták, formák:

Minden, ami vidám, az jöhet tavasszal! Nagyon hangulatosak a csíkos vagy pöttyös kiegészítõk: asztali futók, díszpárnák, futószõnyegek, vázák, kaspók, dekorfüggönyök. Szeretjük tavaszi kiegészítõként a levél- vagy virágmintás tárgyakat, textíliákat is. Ezektõl otthonunk is kivirágzik.

Dekorációk:

A legkönnyebben variálható tárgyakat, kiegészítõket érdemes két szezonra megvásárolni (egyszer kell beruházni, de saját kezûleg is elkészíthetõk): tavaszi-nyári szezonra, illetve az õszi-télire.

Függönyök, párnahuzatok, asztalterítõk cseréjével megújítható az egész lakás hangulata.

Üvegtálakba, fonott kosarainkba a tobozok helyére tehetünk márciustól papírvirágokat, lepkéket (gyermekeinknek is program egy-egy dekoráció elkészítése)

Szalagokból, színes papírból ajtódíszeket, ablakdíszeket készíthetünk: kis virágot, madárkát, lepkét, katicabogarat

Erkélyünket, teraszunkat színes szélforgóval tehetjük vidámabbá

Faágakra felfûzhetünk színes fagyöngyöket, melyek nagyon vidámak

Élõ virágok:

Cserepes, vagy vágott virágaink illatokkal is megtöltik a teret: a nárciszok, jácintok, tulipánok szálban, csokorban, és cserépben is szépen mutatnak. A virágok fokozzák az otthonosság hangulatát.

Térrendezés:

Míg télen szeretjük, ha otthonunkba be lehet vackolni, tavasszal és nyáron a szellõsebb térben jobban érezzük magunkat. A puha, vastag párnák és ágytakarók helyére kerülhetnek vékony, könnyed textíliák. Szívesebben húzzuk el a függönyöket, nyitjuk ki az ablakokat, hogy a szabadság érzése át tudja járni a teret, és a lelkünket is. Derûsebb, vidámabb, világosabb külsõ tér tárul elénk, ami jót tesz közérzetünknek.

Mindenki szereti a tavaszt, és mindenki másért. Az otthonunkba azokat a színeket, hangulatokat válasszuk ki, amit legjobban szeretünk magunk körül.

Forrás: http://www.tutiszoba.hu/gondolatok/181-tavaszvaras-otthonunkban


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából