Kategória: Tetõ
Utolsó módosítás: 2010-01-20
Hozzászólások: 4db

Tetõfelújítás cserepeslemezzel? Igen!

A tetõ az épület timberland uk koronája. Egy lakóházra ránézve azonnal szembetûnik, ha valami nincs rendben a tetõvel, vagy épp ellenkezõleg, szép rajzolatú, ép, tiszta tetõfedés van rajta. Nem csoda hát, hogy a háztulajdonosok különös figyelmet szentelnek a tetõnek. Ha aktuálissá válik a ház felújítása, minden alkalommal szóba kerül a tetõ cseréje is. Aki gyors, olcsó, és esztétikus megoldásra vágyik, annak mindenképp érdemes szétnéznie a cserepeslemezek között is!

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A cserepeslemezes tetõfelújítás egyre nagyobb teret hódít kis hazánkban is. Népszerûségének számos oka van, ezek közül nézzük most meg a három legkiemelkedõbb okot, amiért a felújítók a lemeztetõ mellett döntenek:

Gyorsan elvégezhetõ a felújítás. Mivel a cserepeslemezek egymáshoz tökéletesen passzoló rendszerelemekbõl állnak, valamint csekély súlya miatt akár több négyzetméter lemez is feltehetõ egy mozdulattal, így a tetõfelújítás meglepõ gyorsasággal történik. A felújítással együtt járó bádogos munkát a szakember végezheti a cserepeslemez gyári elemeivel, ami szintén a gyorsaság javára írható. A felújítási munkálatok idejét más tényezõ is rövidítheti. Például következõ szempontunk:

Nem feltétlenül szükséges a régi tetõ bontása. Mivel a cserepeslemezek súlya alig tizede a hagyományos tetõfedõ anyagokénak, így sok esetben teljesen szükségtelenné válik a régi tetõszerkezet lebontása. Ha az új beton-, vagy kerámia cserepet már nem bírná el a régi tetõszerkezet, attól még könnyen lehet, hogy a cserepeslemez súlyát vígan megtartja. További elõny, hogy jó minõségû palatetõk esetében nem csak a szerkezet maradhat régi állapotában, de a tetõfedõ anyagot sem szükséges eltávolítani.

Nagy színválaszték. Bár a lemeztetõk mintázatának választéka egyelõre hagy némi kívánnivalót maga után, ám a színválaszték meglehetõsen nagy. Például a Ruukki Monterrey cserepeslemez alapból 8 színben kapható, ám egyedi megrendelés alapján a RAL színskála bármelyik színébõl választhatunk új tetõfedõt magunknak. Ha már a Ruukkit hoztuk fel példaként, nézzük meg Magyarország egyik legkiemelkedõbb cserepeslemez gyártójának kínálatát:

 

A Ruukki választéka:

Monterrey TS39

A Monterrey cserepeslemez a megbízható finn acél alapanyagnak, a Ruukki által kifejlesztett, kiemelkedõen tartó Pural Matt bevonatnak, valamint a széles színválasztéknak köszönhetõen a legigényesebb elképzelésekre is tud megoldást kínálni. A hatékony merevítést biztosító hullámforma lehetõvé teszi az acéllemezek könnyû szerelhetõségét.

Monterrey TS34

A TS34 új cserepeslemez modell kitûnõen kombinálja a minõséget és az esztétikumot a gazdaságossággal. Alacsony profilmagassága nyugodt külsõt kölcsönöz a tetõnek. A kis hullámmagasságú profilok megkönnyítik az ágak, a levelek és a hó eltakarítását. A tetõburkoló lemezek könnyen kezelhetõk, a tetõ súlya pedig még télidõben sem terheli túl a tartószerkezetet. A cserepeslemez nagyon jól illeszkedik a környezetbe és a családi házak stílusához is.

Korcolt lemez

Korcolásra kiválóan alkalmas, soft-lemezes tetõfedõ rendszerek letisztult, egyenes formavilágot kölcsönöznek a tetõnek. A tetõrendszert klasszikus megjelenése különbözõ stílusokban való felhasználásra teszi alkalmassá. Az évszázados, kiforrott korcolt fedési technológia magas színvonalú anyagminõséggel párosítva kiváló és tartós fedést tesz lehetõvé.

A soft-lemezes rendszerek alacsony dõlésszögû tetõkre is alkalmazhatók. Az alapanyag Pural Matt bevonattal ellátott, színtartó és ellenálló acélból készül.

Trapézlemez

A különbözõ profilkialakítású, magasságú és színû alacsonybordás trapézlemezek kiváló burkolati elemei mind a tetõknek, mind a falaknak; jellemzõen csarnoképületekhez, de akár modern lakóházakhoz is alkalmazzák.

E profilok színskálája igen széles. A tetõre alkalmazható trapézlemezeknek elsõsorban az olyan profilokat ajánljuk, amelyek a következõ alapfeltételeknek eleget tesznek: minõségi vízelvezetés, elõnyös statikai tulajdonságok és nem utolsósorban a profil esztétikus megjelenése. A legismertebb modellek a T35 vagy T40 profilok, illetve az igen gazdaságos T20 profil is.

A T20 dupla záras profilt az utólagos vízelvezetéshez szolgáló speciális vájattal látták el. Az így elrendezett nagyon alacsony hullámmagasságú profil tetõ applikációra is felhasználható. Trapézlemezeink 0,50 mm vastagságtól állnak rendelkezésükre.

Ruukki Hungary Kft.

1037 Budapest, Montevideo utca 16/B.

Tel. +36 1 501 3200

Fax. +36 1 501 3290

www.ruukki.com/hu


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából