Kategória: Belsõépítészet
Utolsó módosítás: 2008-09-02
Hozzászólások: 0db

Tetõtér beépítés a Rigips segítségével 1.rész

A használaton kívüli tetõtér messze a leggazdaságosabb lehetõséget kínálja arra, hogy új lakóteret hozzunk létre. A tetõtér beépítése mellett szól a beépített terület jobb kihasználása és a viszonylag gyors lehetõség arra, hogy a pótlólag szükséges lakóhelyiséget létrehozzuk.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A tetõtér beépítéshez alapvetõen építési engedély szükséges, mivel a tetõtér beépítéssel általában megváltozik az épület használatának jellege. Az építkezés megkezdése elõtt minden esetben érdemes kikérni a hatóság véleményét, hogy a tervezett átalakítás engedélyköteles-e. A Rigips rendszerek, a Rigips lapok és a megfelelõ hõ- és hangszigetelõ anyagok kombinációjaként megfelelnek minden követelménynek, melyeket a gazdaságos és magas komfortfokozatú tetõtérrel szemben támasztunk. A bevált szárazépítési technológiával nem viszünk be nedvességet a meglévõ épületszerkezetekbe. Az elkészült helyiségek közvetlenül a munkák befejezése után beköltözhetõek. Úgyszintén megoldható minden, a Magyar Szabvány által elõírt tûzvédelmi kategória, a 0,2 a 0,65, az 1 és a 1,5 óra.

Önért tûzbe tesszük a lapunkat (RF 15)

Hallott-e már szirénázó tûzoltóautót száguldani a város utcáin… Gondolt-e már arra, hogy mi történne, ha az Ön lakása gyulladna ki? Mivel évente több, mint 7000 lakás gyullad ki Magyarországon, erre mindenkinek van egy kis esélye, így sajnos Önnek is. De nem kell begyulladni, van mód növelni az Ön biztonságát. Ha Rigips RF 15 tûzgátló lapot épít be tetõterébe, minimum 30 perc alatt „Életet” menthet, ami adott esetben a „Mindent” jelentheti.

A Rigips olyan biztonságot nyújt, amibõl soha nem elég. Senkinek sem ajánlatos gyufát húznia a tûzzel, különösen a tetõtérben nem. Építsen be tûzálló biztonságot a tetõtérbe Rigips RF 15 tûzgátló lappal. A Rigips lapok a gipszmag elõnyös tulajdonságainak köszönhetõen különösen alkalmasak megelõzõ tûzvédelemre. A gipsz 20% kötött kristályvizet tartalmaz. Ez 15 mm lapvastagság esetén 3 liter/m2 vízmennyiségnek felel meg. Tûz esetén ez a kristályvíz „beépített tûzoltó vízként” mûködik.

Ezek után reméljük, Ön is ég a vágytól, hogy RF tûzgátló lapot építsen be, mert sose feledje: RF tûzgátló lappal nyugodt az éjjel és a nappal… Döntsön a biztonság mellett!

 

Lapburkolat 

Rigips nagytáblás építõlemez, 12,5 mm vastag.

 

A lapok rögzítése

Rigips gyorsépítõ csavarokkal 17 cm-enként.

 

Hézagolás

A lapok hézagait és a rögzítõelemeket több munkafázisban kell hézagolni, majd glettelni.

 

Tartószerkezet

1. Fa lécezésre önmetszõ Rigips csavarokkal rögzítve 55 mm-es csavar kell 30 mm lécvastagságig, 70 mm-es csavar kell 40 mm-es lécvastagságig.

2. CD profil + állítható kengyel.

 

Szigetelés

Olyan szigetelõ anyagot alkalmazzunk, amely méreteinél fogva pontosan beilleszthetõ a szarufák közé. Alukasírozott szigetelõanyag vásárlásakor a tekercs szélességét a szarufák távolságához igazítsuk, bonyolult ácsszerkezet vagy eltérõ szarufakiosztás esetén a nem kasírozott anyag beépítése a célszerû. Alukasírozott szigetelõanyag alkalmazása esetén a kasírozóanyag túlér a szigetelõpaplanon, ez lehetõvé teszi a szigetelés biztonságos rögzítését a szarufák vagy a torokgerendák közé. A rögzítés szélesfejû szeggel vagy ipari tûzõkapoccsal történik, a rögzítési pontok távolsága 10-20 cm. Az alumínium kasírozott oldal mindig a helyiség felé legyen.

A szigetelõanyag szélességét úgy kell megválasztani, hogy kitöltse a szarufák közti helyet. A szélesség ezért cca. 2 cm-el nagyobb legyen, mint a szarufák közti távolság. Igen fontos, hogy az alufóliát szélhatás ellen rögzítve erõsítsük a szarufához vagy az oromfalhoz. A hézagokat öntapadó alucsíkkal zárhatjuk le.

 

 

Rigips Hungária Gipszkarton Kft.

1181 Budapest, Zádor u. 4.

Telefon:            06-1/296-0500

Fax:                 06-1/296-0662

Web:                www.rigips.hu

E-mail:             muszakiinfo@bpb.com


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából