Kategória: Építõipari hírek
Utolsó módosítás: 2013-04-13
Hozzászólások: 0db

Tizenkét hazai energetikai innováció mutatkozhat be a RENEXPO kiállításon

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) nyilvános közös pályázata innovatív energetikai projektek bemutatkozására biztosít lehetõséget a hetedik RENEXPO Central Europe rendezvényen, 2013. április 25-27-én. A hazai fejlesztõk, feltalálók, kutatók számára megnyitott kiírásra harminchat értékes pályamunka érkezett be. A szakmai zsûri tizenkét terméket, szolgáltatást választott ki a kiállítási részvételre.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A pályázatokat elbíráló hat szakértõ az ötletek technológiai és gazdasági életképességét, megvalósíthatóságát és az elért eredményeket is vizsgálta az innovatív erõ, az újszerûség mellett – mondta Kocsis Tamás zsûritag, a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezetõ igazgatója. Hozzátette: nagyon szoros versenyben kellett kiválasztani a jók közül a legjobbakat, miközben akár többen is méltók lettek volna a támogatásra.

A közönség április végén, a RENEXPO kiállításon találkozhat a kiválasztott ötletekkel, eredeti megoldásokkal, melyek közül igazi érdekességek is láthatók majd, mint például a városi szélturbina, az energiahatékony gyorsház vagy a szuper konvektor.

A pályázat az élenjáró magyar kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósulását, hazai és külföldi piacra juttatását hivatott elõmozdítani. A RENEXPO rendezvényre és a kapcsolódó konferenciákra egész Európából érkeznek a megújuló és alternatív energiával foglalkozó cégek képviselõi. A kiállítási részvétel így kiváló lehetõség a hazai innovátorok eredményeinek megismertetésére, együttmûködõ partnerek keresésére.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából