Kategória: Építõipari hírek , Passzívház
Utolsó módosítás: 2012-11-15
Hozzászólások: 0db

Tömegvonzás: megrohamozták a házakat a passzívház napokon

Szervezett autóbuszos túra keretében 5 épületet lehetett megnézni

Mint arról többek között az MTV és az ATV Híradója is beszámolt: óriási volt az érdeklõdés a november 2. hétvégéjén megrendezett Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok hazai programjának, amelyet a Passzívházépítõk Országos Szövetsége (PAOSZ) koordinált a Green Press közremûködésével.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A passzívház napok ötlete a német Passivhaus Instituttól származik - Németországban már 9 éve látogathatók november 2. hétvégéjén az épületek -, a rendezvényhez az elmúlt években Európa több országa csatlakozott. Magyarországon 2009 óta tartanak passzívház napokat; ebben az évben létesültek hazánkban az elsõ minõsített passzív lakóházak, s ekkor alakult meg a tapasztalt passzívház tervezõket, gépészeket, kivitelezõket felvonultató szakmai szervezet, a PAOSZ is.

Az idei passzívház nyílt napokon 8 épület nyitott ki, ezek közül 5 épületet nemcsak egyénileg, hanem szervezett autóbuszos túra keretében is felkereshettek az érdeklõdõk. A program a www.passzivhaznyiltnap.com oldalon megtekinthetõ.

Néhány fotó a szervezett autóbuszos túráról:

Budaörsi passzívház

Ezzel a busszal utaztak a résztvevõk, a jármû megtelt. Mindenki elégedett volt a szervezéssel, igyekeztünk...

Szekér László okl. építészmérnök, minõsített passzívház tervezõ és oktató, a PAOSZ elnöke vállalta, hogy a 'kirándulóknak' bemutatja az öt épületet, ahol természetesen a lakók, a budapesti passzívház-technológiával létesült iskolaépület esetében az iskola igazgatója, továbbá a tervezésben, kivitelezésben közremûködõk is várták a vendégeket, és készségesen válaszoltak a felmerülõ kérdésekre.

Hazánk elsõ passzívház minõségû közintézménye, a pesterzsébeti (Budapest, 20. kerület) általános iskola új foglalkoztatója. Tervezõ: Szekér László

Az új foglalkoztató helyiségben nagyon jól érzik magukat a gyerekek - tudtuk meg az intézményvezetõtõl -, a termek a nyílászáróknak, a jó tájolásnak köszönhetõen egész nap világosak, nincs felesleges áramfogyasztás. A passzívház minõségû foglalkoztatókban fogyatékkal élõ gyermekek töltik napjaikat.

Diósdi passzívház

Külön köszönet illeti meg a lakókat, akik beengedték az otthonukba a résztvevõket. Nélkülük a rendezvény nem jöhetett volna létre...

Szentendrei passzívház

A szentendrei passzívházban hatan laknak. Az épület fûtési hõenergia-igénye: 10 kWh/m2/év. Összes primerenergia-igénye: 96 Wh/m2/év. A fûtés és HMV elõállítás: faelgázosító kazánnal + napkollektorral történik. Tervezõ: Boros Passzívház Kft.

Zsámbéki passzívház

Kilátás a zsámbéki ház gyerekszobájából. Különleges megoldás: passzívház minõségû sarokablakok


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából