Kategória: Gazdasági hírek
Utolsó módosítás: 2011-08-07
Hozzászólások: 0db

Új pályázati lehetõségek épületek energetikai korszerûsítésére

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1,6 milliárd forint keretösszegben ír ki pályázatot energiahatékonysági felújításokra, energiatakarékos új otthonok építésére az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer keretében.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A Mi otthonunk felújítási és új otthon építési Alprogram forrásait a nemzetközi szén-dioxid kvótaértékesítés bevételeibõl biztosítják. A hagyományos építésû, 1992 elõtt épült ingatlanok komplex energetikai korszerûsítésére valamint új építésû otthonok magasabb hatékonysági szintre fejlesztésére egyaránt lehet pályázatot benyújtani.

A már meglévõ épületek esetében (pl.: a nyílászárók cseréjére, hõszigetelésére, árnyékolásra, fûtési és használati melegvíz rendszerek felújítására, átalakítására, hõvisszanyerõ szellõzési rendszerre, a megújuló energiafelhasználás elõsegítésére) lakásonként legalább 50-60 százalékos energia-megtakarítás esetén, legfeljebb 3-5 millió forint támogatás nyerhetõ el, mely a teljes beruházási érték 40-50 százalékát fedezheti. Az új lakások esetében a forrás összege lakóegységenként 4-6 millió forint, ennek célja az épületek A vagy A+ kategóriás energetikai szintjének elérése.

A támogatás minden esetben vissza nem térítendõ, utófinanszírozású, a pályázatok 2011. augusztus 15. és 2011. október 30. között, vagy a keret kimerüléséig nyújthatók be.

Az október 19-20-án a Material Event Centerben megrendezésre kerülõ CEP® Clean Energy & Passive House Expo azokat a termékeket és szolgáltatásokat mutatja be, amelyekre igénybe vehetõ a fent említett felújítási és új otthon építési pályázati forrás.

Meghatározó szakmai védnökök és partnerek

A rendezvény fõvédnöki tisztét Bencsik János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma és energiaügyi államtitkára mellett, Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke és Noll Tamás a Magyar Építész Kamara elnöke töltik be.

Szakmai partnereink között tudhatjuk a Építési Vállalkozók Országos Szövetségét, a Magyar Mérnöki Kamarát, a Magyar a Passzívház Szövetséget, a Magyar Építõanyagipari Szövetséget, a Magyar Épületgépészek Szövetségét és a KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesületet.

A rendezvényre

  • 70 kiállítót,

  • 1300 látogatót és

  • 500 konferenciahallgatót várunk.

A CEP® kiemelten foglalkozik a következõ témákkal:

  • épületek energiahatékony építése, felújítása

  • zéró energiafelhasználású és alacsony energiájú házak

  • passzív házak, felújítás passzívház komponensekkel

  • intelligens épületek, épületautomatizáció, smart metering

  • energiaracionalizálás az épületekben, facility management (irodaépületek, ipari parkok, kereskedelemi hálózatok) - ÚJ TÉMA

  • energiatanácsadás, finanszírozás és az új támogatási rendszerek

Megjelenne Ön is Magyarország egyik vezetõ szakmai rendezvényén? Szeretne kiállítóként részt venni? Kérje egyedi, kötelezettségektõl mentes ajánlatunkat néhány lépésben a honlapon keresztül, vagy kérdések esetén keressen bennünket a 06-1-213-4243-as telefonszámon, kollégáinkkal állunk szíves rendelkezésére!

Már bejelentkezett kiállítónk többek között:

Bitel, Rosenberg, ELMÛ, Nilan, Bauland, HERZ, LG Electronics, Kamleitner-Budapest, Budatech, Merkapt, Zehnder, BACHL, Forelock, stb.

Kedvezményes belépõjegyek a CEP®-re

A kiállítás megtekintésére szóló 50% kedvezményes belépõjegyeket igényelhet a következõ link segítségével: http://www.cep-expo.hu/visitors-registration.html?&L=1

További információkat olvashat a CEP® Expo-ról a www.cep-expo.hu weboldalon.

A rendezvény szervezõje:

REECO Hungary Kft.H-1123 Budapest, Gyõri út 20.

Tel.: +36-1-213-4240 Fax: +36-1-213-4248,

info@cep-expo.huwww.cep-expo.hu


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából