Kategória: Nyílászáró
Utolsó módosítás: 2010-07-28
Hozzászólások: 4db

Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idõ, húz alatta a levegõ, télen a fûtésszámlától is majd elájultunk.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.
- Drágám, miért vannak ilyen ronda ablakaink? Már vendégeket is szégyellek hívni…- Hát felõlem lecserélhetjük, ha annyira akarod…

Csak erre vártam! Másnap ebédidõben a munkahelyemen nekiálltam ablakot nyomozni. Akkor eszembe jutott, hogy a kolléganõm, Marcsi tavaly cseréltette le az ablakait.

- Marcsi, milyen ablakot is vettél te?

- Internormot. Tudod, az a megbízható osztrák cég.

Szerencsére rögtön ráakadtam az Ablak ABC-re. Választ kaptam olyan kérdésekre, hogy mûanyag legyen vagy fa, milyen a jó szigetelés és a betörésbiztonság.

Megnéztem még néhány gyártót, de az Internorm belül fa – kívül alumínium ablakába rögtön beleszerettem….No meg Marcsi is annyit lelkendezett az ablakairól, hogy milyen fantasztikusak, udvariasak, profik és pontosak voltak az Internorm kivitelezõi, úgy érezte magát, mint Ausztriában: makulátlan tiszta lakást kapott vissza a szerelés után, és mindent elmagyaráztak.

Másnap már azt is tudtam, hogyha a fûtésszámlát jelentõsen csökkenteni akarjuk, a jó hõszigeteléshez 3 rétegû üvegezéssel ellátott ablakot kell vásároljunk, ráadásul most divatos is…

Õszintén tájékoztattak arról is, hogy a 3 rétegû üvegek viszont kevesebb fényt és energiát engednek be, mint a 2 rétegûek – emiatt télen lehet, hogy órákkal elõbb fel kell kapcsolni a villanyt, pedig mi nagyon szeretjük a természetes fényt. Erre is megtaláltam persze a honlapon a megoldást:

- Az Internorm „Solar” üvege 3 rétegû ablaknál a fény és az energia 60%-át engedi be (amit a g=0,6 érték jellemez), ami 20%-al magasabb a piacon található legjobb értéknél. Igaz, ezt csak a házunk déli, dél-nyugati oldalán érdemes használni, mert ott lehet ezt a nyereséget elérni. – villogtattam férjemnek egyik este a frissen felszedett mûszaki tudásomat.

- Na és mennyibe kerül ez a Te csoda ablakod?

Másnap ennek is utánajártam: pont belefér a keretbe, amennyit a nyílászárókra szántunk.

És mekkora mákunk van…… Most a cég a 3 rétegû üvegeket a 2 rétegû áráért adja, ahol pedig értelme van, a Solar kivitelt is odaadja ugyanezen az áron.

Internorm

Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából