Kategória: Nyílászáró
Utolsó módosítás: 2008-07-02
Hozzászólások: 0db

Velux: A természetes fény forrása zárt terekben.

Sok házban és lakásban a fürdõszoba, a folyosó vagy a gardrób csak akkor jutnak természetes fényhez, ha az ajtajuk nyitva van. Általában ezekben a zárt és sötét helyiségekben magától értetõdõ a mesterséges fény használata. A VELUX fénycsatorna véget vet ennek, hiszen egy speciális rugalmas csövön keresztül a napfény a legeldugottabb és legsötétebb helyiség belsejébe is eljut.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Velux_f_nycsatorna.jpgA fénycsatorna kétféle változatban (rugalmas vagy merev csöves), profilos és sík tetõfedõ anyagokhoz választható. Ha a cserépléc külsõ síkja és a mennyezet belsõ síkja közötti távolság 40–200 cm, a tetõfedõ anyagtól függõen a rugalmas TWF (profilos tetõfedõanyaghoz való) vagy TLF (sík tetõfedõ anyaghoz való)  fénycsatorna beépítését javasoljuk.Ha a cserépléc külsõ síkja és a mennyezet belsõ síkja közötti távolság 145–185 cm, a merev falú TWR (profilos tetõfedõanyaghoz való) vagy TLR (sík tetõfedõ anyaghoz való) fénycsatorna beépítését javasoljuk. Ennél nagyobb távolság áthidalásához a ZTR jelû, 90 cm-es toldócsõ használható. Több toldócsõ beépítésével a TWR fénycsatorna hossza 600 cm-ig növelhetõ. Minden, a ház belsejében fekvõ helyiségbe ajánljuk, mely a tetõvel közvetlenül nem határos. Ilyen helyiség például a fürdõszoba, az elõszoba, a gardrób, a háztartási helyiség vagy a lépcsõház, ahol a természetes megvilágítás napközben kívánatos lehet. Konyhára, hálószobára és nappalira továbbra is a VELUX tetõtéri ablakok alkalmazását javasoljuk.

A fénycsatorna elemei:Bevilágító fix tetõsíkablak• A tok anyaga fekete poliuretán, külmérete 47x47 cm• Az ablakszárny fekete galvanizált alumíniumból készül, 4 mm vastag edzett könnyen tisztuló üveggel• Burkolókerettel egybeépítve szállítjuk.Mennyezetbe szerelhetõ világítóegység• Kétrétegû, akril hõszigetelõ búra• Fehér színû takarógyûrûÖsszekötõ csõ• TWF és TLF esetén a csõ flexibilis, 200 cm hosszú, 35 cm átmérõjû, belül fényviszszaverõ alumíniumfólia burkolattal• TWR és TWF esetén a csõ merev kialakítású, a csomag 2 db könyökelemet és 2 db 60 cm hosszú csövet tartalmaz. A csõ 35 cm átmérõjû, belül fényvisszaverõ alumíniumfólia burkolattal. Fényvisszaverõ képessége nagyobb, mint a TWF és TLF esetén.Kiegészítõ elemek:ToldócsõA ZTR 90 cm-es toldócsõ szükség esetén a TWR típusú felülvilágító kiegészítõ eleme lehet max. 600 cm-ig. LámpaA ZTL lámpa akár utólag is a fénycsatorna belsõ búrájába szerelhetõ, max. 25W-os égõvel használható. SzellõztetõA ZTV szellõztetõa TWR és TWF típusokhoz szerelhetõ be, a helyiség légcseréjét segíti.Beépítéséhez szükség van szigetelt szellõzõcsõre, csõszorítóra és mechanikus ventilátorra.Forrás: www.velux.huVelux Magyarország1031 Budapest, Zsófia u. 1-3.Telefon:    06-1/436-0601Fax:        06-1/436-0605E-mail:        velux-h@velux.com


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából