Kategória: Épületgépészet , Környezettudatos építkezés
Utolsó módosítás: 2009-01-21
Hozzászólások: 4db

VELUX szolárrendszerek – megújuló energia családi házak számára

A VELUX megalapítása óta tetõterek megvilágítására es szellõztetésére alkalmas termékek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozott. Cégünk úgy érezte, hogy a tetõtéri ablakok fejlesztése és gyártása terén szerzett több évtizedes tapasztalat, valamint a legkorszerûbb technológiák megléte és alkalmazása kiváló alapot nyújt a napkollektorok gyártásához, mellyel a VELUX is hozzájárulhat a jövõ pozitív irányba történõ alakításához.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

 

 

Megtérülõ befektetés

 

A napkollektor évtizedes találmány, alkalmazása mégis csak az utóbbi idõben került elõtérbe, amióta az energiaárak növekedése felgyorsult. Érdemes befektetni a napenergia hasznosításán alapuló rendszerekbe, mert ezek függetlenek az üzemanyagok árától, egyúttal környezetbarát megoldást is jelentenek. Ez a befektetés viszonylag gyorsan megtérül. A szolárrendszereket elsõsorban az újonnan épített házaknál érdemes alkalmazni, mivel az épületgépészeti terv eleve figyelembe veheti az épület tájolását és a tetõfelületek hajlásszögét. Ennek köszönhetõen lehetõvé válik, hogy a ház mûködéséhez szükséges energia minél nagyobb részét a Napból merítsük. Más energiahordozókhoz képest a napenergia egyértelmû elõnye az, hogy ez az energiaforrás a jövõben is ingyen rendelkezésünkre áll!

 

Egyetlen VELUX napkollektor fedezni tudja nyáron egy család teljes használati melegvízigényét (30-40 l/nap fogyasztást feltételezve). Ez az arany még a téli hónapokban is elérheti a 30-40%-ot, éves szinten pedig akár 70-80 %-ot is. A VELUX termékei a jelenleg forgalmazott abszorpciós rendszerû napkollektorok között – szerkezeti felépítésüknek köszönhetõen – a legnagyobb teljesítményûek közé tartoznak.

 

Elõnyök - Miért érdemes VELUX napkollektorokat választani?

 

Kompakt

A VELUX fûtési es használati melegvizet elõállító szolárrendszerei komplett megoldást nyújtanak a megújuló energiák hasznosítására.

 

Egyszerû

A komplett szolárrendszerek megkönnyítik a megfelelõ napenergia-hasznositó megoldás méretezését es megrendelését.

 

Gazdaságos

A VELUX használati melegvizet elõállító szolárrendszerei a melegvíz-elõállítás energiaszükségletének akar 70%-áról is gondoskodhatnak. A VELUX fûtési melegvizet elõállító szolárrendszereivel a fûtés energiaszükségletének akár 30%-át is fedezheti.

 

Integrált

A VELUX standard burkolókeret elemeinek felhasználásával a VELUX napkollektorok harmonikusan illeszkednek a tetõbe.

 

Tartós

A felhasznált csúcsminõségû anyagok és a legkorszerûbb technológia alkalmazása rendkívüli ellenállóképességgel ruházza fel a VELUX napkollektorokat.

 

Összeépíthetõ

A VELUX napkollektorok egyedülálló módon a VELUX tetõtéri ablakokkal kombinálva is beépíthetõk.

 

Igény szerint alkalmazható

A VELUX napkollektorok önmagukban es rendszerként is megvásárolhatók. A VELUX napkollektorok felszerelése esetén nem feltétlenül szükséges a teljes VELUX szolárrendszert alkalmazni. A napkollektorok más fûtési rendszerekkel is összeköthetõk.

 

Design - Esztétikus megjelenés, funkcionális kialakítás

 

A VELUX megalapítása óta tetõterek megvilágítására es szellõztetésére alkalmas termékek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozott. Ma már olyan termékek fejlesztését is fontosnak tartjuk, amelyek hagyományaink és gyártási tapasztalataink megõrzése, valamint vállalatunk hatékonyságra törekvõ irányítása mellett környezetünk védelmét is elõsegítik. Cégünk úgy érezte, hogy a tetõtéri ablakok fejlesztése és gyártása terén szerzett több évtizedes tapasztalat, valamint a legkorszerûbb technológiák megléte és alkalmazása kiváló alapot nyújt a napkollektorok gyártásához, mellyel a VELUX is hozzájárulhat a jövõ pozitív irányba történõ alakításához.

 

Új és régi épületekhez

A VELUX napkollektor megjelenésében tökéletesen illeszkedik az újépítésû házakhoz és könnyen integrálható régebbi házak tetõszerkezetébe is. A tetõfedõ anyagba belesimuló, esztétikus megjelenésû napkollektorok mind a hagyományos, mind a modern építészeti megoldásokkal és a megújuló energiákra épülõ legújabb technológiákkal egyaránt összhangban vannak. A csöveket és a szerelvényeket a többi épületgépészeti elemhez hasonlóan az épület külsõ burkolata eltakarja, így a tetõ vonalának rendezettségét semmi sem zavarja meg.

 

A VELUX tetõtéri ablakokkal együtt alkalmazható

A napkollektor beépítése a standard VELUX burkolókeretekkel történik. Négy különbözõ méretének köszönhetõen pedig tetszõlegesen kombinálható a VELUX tetõtéri ablakokkal.

 

Könnyen és gyorsan szerelhetõ

A kollektorok a tetõtéri ablakokhoz hasonlóan könnyen beépíthetõk a tetõbe. A beépítés módja es a napkollektorok tömítései garantálják a tökéletes vízzárást. A VELUX napkollektorai 15° es 90° közötti tetõhajlás esetén alkalmazhatók.

 

Velux Magyarország

1031 Budapest, Zsófia u. 1-3.

 

Telefon:            06-1/436-0601

Fax:                 06-1/436-0605

Web:                www.velux.hu

E-mail:             velux-h@velux.hu


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából