Kategória: Nagyvilág , Szép házak, lakások
Utolsó módosítás: 2012-10-26
Hozzászólások: 0db

Vendégház, amely egy a természettel

Avagy a luxus lehet egyszerû is

Az embert megnyugtatja a természet közelsége. Így gondolhatta a Pretty Beach House megálmodója is, aki Sydney-tõl mintegy 100 kilométerre, a Bouddy félszigeten építtette fel ezt a természetbe simuló, gyönyörû vendégházat.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Ebben az exkluzív házikóban minden a valódi kikapcsolódást, a városi nyüzsgéstõl mentes pihenést szolgálja. Az ide érkezõ vendég úgy érezheti magát, mint ha madárként fészket rakott volna a fák tetején, amely érzést nem csak a természet meglepõ közelsége erõsít, hanem az is, hogy a vendégház egy magaslaton helyezkedik el, ahonnan remek kilátás nyílik a lenti tengerpartra. (A 3. és 4. képen jól látható, mennyivel magasabban helyezkedik el a ház, mint a tenger.)

A vendégház célja nem a külvilágtól való elzárkózás, ahogyan a legtöbb épületé, épp ellenkezõleg, a természettel való egyé válás. Ennek jegyében a környezõ fák szinte karnyújtásnyira vannak, sõt ami azt illeti, egy fa még a teraszon is nõ! A ház anyagaiban is visszaköszön a természet, ugyanis amit csak lehetett, fából készítettek, és igyekeztek mindennek meghagyni az eredeti színét.

A belsõ dizájn is letisztult, mindenféle sallangtól mentes, és itt is a fõ szempont a természetesség volt. Ez nem csak a fából készült falburkolatban, vagy a bútorokban köszön vissza, de a színválasztás is teljes mértékben tudatos volt, és a nyugalmat, a pihenést, a természetesség érzését szolgálja. (Aki alaposan megnézi a 7-9. képeket, láthatja, hogy még a lámpák is fából készültek.)

A formák egyszerûek, letisztultak, abszolút kerülik a feltûnést, ami rendkívül barátságossá teszi az egész házat. A Pretty Beach House egyedülálló abban, hogy úgy képes a luxus érzetét kelteni az emberben, hogy közben egy pillanatra sem lesz kihívó.

A képek forrása: http://www.prettybeachhouse.com.au/


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából