Kategória: Nagyvilág , Földház
Utolsó módosítás: 2013-02-08
Hozzászólások: 0db

Vissza a szakadék szélérõl

Avagy építkezz természetesen

Slimebridgeben, Angliában áll ez a különleges épület, amely voltaképpen egy iskola, ahol a felnövekvõ generációt arra tanítják, hogy teljesen környezetbarát építõanyagokból, és a természet háborgatása nélkül is építhet otthont magának az ember.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A házikóra sok nevet aggattak már, amióta megépült, de a legtalálóbb talán még mindig a projektneve, amely magyarra fordítva valahogy így hangzik: „Vissza a szakadék szélérõl”.

A ház kizárólag természetes anyagokból készült, és különös figyelmet szenteltek annak, hogy mind az építkezés, mind pedig az épület fenntartása a lehetõ legkevésbé terhelje a környezetet. Az ablakok és ajtók gyökérszerû mintázata a földhöz való kötõdésünket szimbolizálja. A tetõbevilágító a természetes fényforrás fontosságát hivatott kiemelni, míg a zöldtetõ a környezet óvására int. „Amikor a gyerekek meglátják a füvet a tetõn, szinte mindig az az elsõ kérdésük, hogy miért nem épül minden ház ilyen tetõvel?” - meséli Daniel Thrower, az „iskola” egyik tanára.

Akár elfogadjuk ezt, akár nem, a mi generációnknak hatalmas felelõssége van. Míg a moziban azt nézzük, hogy a szuperhõsök hogyan mentik meg a Földet, sokszor bele sem gondolunk, hogy nekünk is ez a feladatunk most. Ez a munka nem várhat, ha mi most nem tesszük meg, az unokáink már esélyt sem kapnak rá. Ennek a projektnek – és ennek a háznak – az a szerepe, hogy mindenki lássa, van esélyünk helyesen dönteni.

Képek forrása: http://www.earthedworld.co.uk/


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából